Cultivarea

Fiind o plantă perenă aș acorda o maximă atenție la plantarea răsadului, fie că e butaș obținut prin butășire sau puiet obținut din semințe. Materialul biologic trebuie să fie atent selecționat și obținut din surse de încredere.

În funcție de cum procedați la plantare va depinde rezultatul pentru următorii 15 ani. Cum am făcut noi, puteți citi în două articole: Am început plantarea și 2500 de noi angajați. Articolele le puteți găsi mai jos sau în blog.

Alegerea terenului este aproape la fel de importantă ca și grija cu care plantăm răsadurile. Alegeți un teren cu sol bine drenat, cu un ph cuprins între 6 și 8. E foarte important ca solul să nu rețină apa și nici să se afle într-o zonă inundabilă. Unul dintre cei mai mari dușmani ai lavandei este excesul de apă din sol care poate cauza putrezirea rădăcinilor.

Primii doi ani sunt mai dificili din punct de vedere al atenției pe care trebuie s-o dați culturii pentru că aceaștia sunt determinanți în valoarea ulterioara a plantelor. Cultura trebuie menținută curată de buruieni pentru a nu concura cu lavanda în obținerea resurselor.

Cultivarea

50 Butasi lavanda cu rădăcină ambalată Pachet Gradina

119,00 lei

Butasi lavanda Pachet Testare

1,75 lei

Butasi lavanda Pachet Cultivator

1,50 lei

25 Butasi Lavanda cu rădăcină ambalată Pachet Minimal

69,00 lei

100+ Butași lavandă Pachet Grădina Max

2,00 lei