Beneficii

Probabil nu ați vizita acest site dacă beneficiile lavandei ar fi comune sau neînsemnate, dar nu sunt, sunt importante și numeroase. Unul dintre avantajele lavandei e că se poate folosi aproape totul de la ea, chiar și deșeul rezultat în urma distilării e foarte bun îngrășământ sau dacă îl uscăm și îl ardem, scăpăm de tânțarii din curte.

Puternicul miros de lavandă e cunoscut de aproape oricine și de cele mai multe ori este asociat cu produsele clasice de curațenie. Aproape că nu există parfum în care să nu găsim și puțină lavandă, unde uleiul esențial de lavandă e folosit ca bază.

Chimia secretă a uleiului esențial de lavandă e dezvăluită ușor de o analiză GC-MS și ne va arăta că cele două componenete pe care trebuie să le căutăm sunt acetatul de linalil și linalolul. Mai sunt și alte componente organice care completează „vraja”, dar cele două amintite mai devreme sunt responsabile de majoritatea beneficiilor lavandei, de la miros până la acțiuni terapeutice. Mai multe despre chimia uleiului esențial de lavandă găsiți aici.

Beneficii

Principalele utilizări ale diverselor produse din lavandă sunt:

Foarte multe detalii despre modul în care unii cultivatori de lavandă au folosit-o le veți găsi aici.

Uleiul esențial de lavandă poate fi folosit în aromaterapie fiind un bun relaxant, antistres, antidepresiv.

Poate fi folosit și ca dezinfectant având o contribuție majoră și la cicatrizarea mai rapidă a rănilor; iar aplicat pe piele, poate ameliora și îndepărta mâncărimile provocate de arsurile solare.

Sinuzita, durerile de gât, răceala, strănutul, astmul, sau laringita sunt doar câteva dintre afecțiunile la care se folosește uleiul esențial de lavandă datorită calităților sale terapeutice.

Poate duce la diminuarea sau chiar înlaturarea mătreții prin masarea scalpului cu o mixtura de 1/20 (ulei esențial de lavandă/ulei de măsline sau ulei mineral).

Pot fi folosite și în scop culinar sau la prepararea unui ceai aromat.

50 Butasi lavanda cu rădăcină ambalată Pachet Gradina

119,00 lei

Butasi lavanda Pachet Testare

1,75 lei

Butasi lavanda Pachet Cultivator

1,50 lei

25 Butasi Lavanda cu rădăcină ambalată Pachet Minimal

69,00 lei

100+ Butași lavandă Pachet Grădina Max

2,00 lei