Afacere lavanda

Vreți să porniți o afacere cu lavandă?

Ați nimerit în locul potrivit pentru a porni cu dreptul. Vă oferim butași de calitate, cele mai bune prețuri și consultanță gratuită!

De ce să cumpărați de la noi?

Butașii noștri sunt crescuți în România și deci adaptați la climă, ba chiar am putea spune că zona noastră, Valea Hârtibaciului din centrul țării, este una mai rece și deci butașii care au ajuns în faza de pre-plantare sunt unii foarte rezistenți, iar prima cutie pe care o vor vedea, va fi cea în care vor călători spre dumneavoastră.

Vă vom fi alături cu sfaturi și informații prețioase obținute din propria experiență!

Afacere lavanda
Afacere lavanda

Produs ecologic

Nu folosim pesticide sau fertilizanti chimici

Afacere lavanda

Transport gratuit

Transport gratuit pentru comenzi minime de 300 de lei

Afacere lavanda

Consultanță specializată

Primiți răspunsuri punctuale de la un inginer horticultor

Afacere lavanda

Garanție 100%

Oferim garanție de prindere pentru toate plantele vândute

Pachet Testare

300 – 1000 bucăți
1,75 lei
 • Probabil este cantitatea de butași potrivită pentru a încerca solul și clima din zona dumneavoastră.
 • Efortul depus pentru întretinerea plantelor este minim.
 • Recolta obținută poate asigura consumul familiei.

Pachet Cultivator

1050 – 4950 bucăți
1,5lei
 • Pachetul preferat de toti cei care doresc să-și ocupe frumos timpul liber cu cultivarea lavandei.
 • Recolta suficient de mare pentru suplimentarea veniturilor.
 • Efortul depus este răsplătit din plin, cu satisfacții deosebite.

Pachet Fermier

peste 5.000 bucăți
1,2leu
 • Pachetul potrivit celor ce vor sa dezvolte o afacere cu lavandă, de la plantare la valorificare.
 • Cultură extinsă de lavandă = venituri consistente.
 • Dimensiunea potrivită pentru o dezvoltare rapidă.

Bonus pentru comenzi de peste 1000 de butași de lavandă

Cumpărătorii pachetelor ”Cultivator” si ”Fermier” au participare gratuită la un webinar despre cultivarea și valorificarea lavandei.

Lavanda în grădină

Lavanda este o plantă perenă care poate decora spectaculos grădina dumneavoastră pe perioada verii, din iunie până în septembrie. Efectul decorativ excepţional se păstrează şi în afara sezonului floral prin aspectul foarte plăcut al tufei de lavandă. Frunzele de un verde viu primăvara si vara, verde-argintiu toamna si iarna, precum si forma tufei uşor de modelat, fac din lavandă un excelent element de decor al gradinii.

Ramurile, frunzele şi mai ales florile dau un miros puternic de lavandă cu un efect repelent pentru insectele nedorite, dar şi un parfum liniştitor şi relaxant.

Pachet Grădină

50 bucăți
119lei
 • Ornamental poate fi plantată izolat sau în rânduri compacte pentru delimitarea zonelor sau aleilor.
 • În gradina de legume are efect repelent împotriva insectelor dăunătoare.
 • Atractant pentru albinele polenizatoare.

Pachet Minimal

25 bucăți
69lei
 • Ornamental poate fi plantată izolat sau în rânduri compacte pentru delimitarea zonelor sau aleilor.
 • În gradina de legume are efect repelent împotriva insectelor dăunătoare.
 • Atractant pentru albinele polenizatoare.

Pachet Grădină Max

100-275 bucăți
200lei
 • Ornamental poate fi plantată izolat sau în rânduri compacte pentru delimitarea zonelor sau aleilor.
 • În gradina de legume are efect repelent împotriva insectelor dăunătoare.
 • Atractant pentru albinele polenizatoare.

În configuraţiile solitare e recomandat ca plantarea tufelor de lavandă să se facă la distantă minimă de 70 cm de orice alt arbust sau arbore. Când dorim realizarea de borduri sau garduri vii distanţa dintre plante ar trebui sa fie de 30 cm.

Lavanda e folosită şi în combinaţii inspirate cu alţi arbuşti decorativi care au perioada de înflorire simultană cu a lavandei sau decalată. Deasemenea mai poate fi asociată sşi cu flori anuale sau bienale. Imaginaţia peisagistică e binevenită şi se pot experimenta combinaţii cât mai inedite şi atrăgătoare.

Pentru ca tot vine primăvara şi dorim puţină dezmorţire, am pregatit câteva imagini inspiraţionale pentru grădina voastră. Asta mă face acum să mă gândesc la un concurs cu premii pentru cele mai frumoase grădini sau curţi amenajate cu lavandă exclusiv sau în combinaţii uimitoare. Voi reveni la vară cu detalii, asa ca pregatiţi aparatele foto şi fiţi pe fază cu cele mai fantastice imagini.

Afacere lavanda
Afacere lavanda

Luând în considerare tot efortul depus de noi, cerințele pieței și respectul față de dumneavoastră, am încercat mereu să avem un preț corect care să lase loc de încredere și stabilirea unor relații sănatoase, de lungă durata.

Noi nu plecăm nicăieri și cu asta plănuim să ne ocupăm mulți ani de acum înainte, așa că dacă doriți să ne vizitați, să stăm de vorbă și să ”punem țara la cale”, plăcerea va fi de partea noastră. Dacă ați citit articolele noastre, bănuim că deja ne cam cunoașteți.

Suntem deschiși, curioși și dornici să împărtășim informații, pentru că atunci când ne vom strânge mai mulți, mai pasionați, mai hotărâți, n-are cum să fie decât bine pentru domeniul acesta.

Înființarea unei culturi de lavandă nu e o decizie ușoară, chiar dacă sunt foarte multe argumente care te îndeamnă spre o rezoluție pozitivă.

Nu e o hotărâre ușoară pentru că odată luată și pornite primele demersuri, cel puțin 15 ani știți cu ce vă veți ocupa .

Ar fi imatur și iresponsabil să nu vă spunem care sunt cele mai neplăcute aspecte ale unei culturi de lavandă.

Durată mai mare de la înfiintare pană la prima recoltă (2 ani), timp în care trebuie investită multă grijă, atenție, muncă și bani.

Învestiție inițială mare – pregătirea terenului, cumpărarea și plantarea butașilor, întreținerea culturii până la prima recoltă.

Argumentele mai puțin pozitive nu sunt de neglijat și nici tratate cu usurință pentru că vă pot influența negativ activitatea, dar odată înțelese și asumate probabil că e timpul să trecem la motivele care v-ar putea determina să deveniți cultivator de lavandă.

Afacere lavanda

Zece motive pentru care vă încurajăm să deveniți cultivator de lavandă:

Cerințe specifice reduse ale plantei.

Investiția odată realizată vă asigură un venit predictibil pe următorii 15-18 ani.

Nu este o plantă pe care animalele să o caute pentru hrană, indiferent că vorbim de animale domestice sau sălbatice.

Plantația poate fi scalată dupa posibilitățile familiei. În cazul în care nu doriți, nu este nevoie de o cultură foarte întinsă pentru a vă asigura un venit atrăgător.

Lavanda este o plantă foarte rezistentă la boli și dincolo de mitul că nu are boli care o pot afecta trebuie totuși spus că sunt puține și destul de usor de combătut.

Produse diversificate cu spectru larg de valorificare (săculeți cu lavandă, ulei esențial, condimente, băuturi, decorațiuni, etc).

Condiții de depozitare ușor de realizat (într-o încăpere de 10 mp puteți stoca producția de ulei esențial de pe câteva sute de hectare, cu o valoare de sute de mii de euro ).

Depozitate conform, produsele pot fi păstrate o lungă perioadă de timp, chiar mai mult de 5 ani, având astfel libertatea de a alege momentul și cumpărătorul potrivit.

Odată ajunsă la maturitate, dacă e bine întreținut, câmpul de lavandă poate deveni ușor un punct de atracție pentru localnici sau turiști dar și loc preferat pentru sedințe foto. Nici nu vă puteți închipui ce satisfacție unică veți avea.

După înființarea culturii aveți doi ani la dispoziție să vă gândiți cum să valorificați producția obținută, timp suficient pentru a găsi propria dumneavoastră cale. Cunoaștem câțiva zeci de cultivatori de lavandă și parcă niciunul nu seamănă cu celălalt la felul cum își valorifică cultura, cunoștințele și îndemânarea.

106 comentarii pentru “Afacere lavanda

 • Afacere lavanda

  Georgescu Mona

  11 octombrie 2017 - 7:42

  Am un hectar pe care as dori sa cultiv lavanda,in timp sunt sanse sa gasesc cumpărător pt ea?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  11 octombrie 2017 - 8:11

  Sigur că se vor găsi cumpărători, altfel nu s-ar mai apuca nimeni. 🙂

  Ca în orice altă afacere, depinde de dumneavoastră în ce măsură veţi valorifica recolta. Vestea bună e că aveţi timp 3 ani (până intră pe producţie maximă) să vă gândiţi cum aţi putea monetiza lavanda din cultura dumneavoastră. În tot acest timp veţi găsi solutii şi idei practice de valorificare de la alţi cultivatori sau chiar de la potenţiali clienţi şi veţi putea alege modelul de afacere care vi se potriveste cel mai bine.

  În cel mai rău caz posibil, vindeţi floarea uscată (sunt deja câtiva procesatori care cumpără, printre care şi noi) şi tot veţi scoate un profit cuprins între 2000 şi 3500 de euro la hectar, depinde de soiul cultivat, modul în care-l veţi cultiva, sol, climat sau condiţiile meteo din anul respectiv. Desigur puteţi găsi variante în care să vindeţi direct clientului final şi atunci profitul poate fi MULT mai mare. De pildă uleiul esenţial de lavandă soiul Sevtopolis se vinde la en-gross cu un preţ de 60-70 de euro/kg , iar en-detail, ambalat în sticluţe mici, preţul ajunge şi la 400 de euro/litru.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Teodorescu Stefan

  12 octombrie 2017 - 6:23

  Buna ziua!
  Pentru o supra fata de aprox 5000 mp, de cati butasi am nevoie?
  La ce distanta se planteaza? Distanta intre randuri cat trebuie sa fie?
  Va multumesc anticipat!

  Lasă un răspuns
  • Afacere lavanda

   Elena

   27 mai 2024 - 9:31

   Unde se vinde uleiul de lavandă en-gross? Un exemplu de cumpărător, vă rog!

   Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  12 octombrie 2017 - 6:36

  Buna ziua. La 5000 mp va recomand sa aveti cultura pregatita sa fie cultivata mecanizat chiar daca acum nu dispuneti de tractor si va ganditi sa o intretineti manual sau cu motocultorul. In acest caz distanta minima este de 1,4 m intre randuri, iar distanta intre plante poate fi intre 0,3 si 0,5 m. Eu as merge pe 1,4 X 0,35. Astfel numarul de butasi necesar este de 5000:1,4:0,35= 10204 butasi.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Teodorescu Stefan

  12 octombrie 2017 - 9:00

  Multumesc pentru informatii! Sunt interesat si vom tine legatura, cand am totul pregatit va voi contact! O zi buna!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  12 octombrie 2017 - 16:37

  Va asteptam!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Daniel.

  14 octombrie 2017 - 17:41

  Buna seara. Dispun de un teren cu o suprafață de un hectar. Cat m-ar ajunge să investesc în cultura de lavandă. Cu ce suprafață m-ati sfătui să încep și la cat s-ar ridica investiția? Va mulțumesc anticipat pentru sfaturi.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  14 octombrie 2017 - 20:46

  Buna seara. Nu e complicat de estimat la cat v-ar ajunge costul investitiei intr-o cultura de lavanda pe un hectar de teren, dar sunt multe elemente specifice pe care nu am cum sa le cunosc. Costurile pot diferi de la caz la caz, singurul pret sigur pe care vi-l pot spune este cel al butasilor. Aveti mai multe situatii in functie de schema de plantare. Puteti alege sa faceti randurile la 1,4 sau la 1,6 m si la fel distanta intre plante poate fi aleasa intre 0,3 si 0,4 m. Distanta mai mica intre randuri si plante duce la costuri initiale mai mari datorita densitati de butasi mai ridicate, dar in urmatorii ani o densitate mai mare a plantelor determina o intretinere mai putin costisitoare, dar si o recolta mai mare si implicit un venit superior proportional.
  Am sa va dau cateva exemple de calcul al numarului de butasi necesari si o estimare de cost initiala.
  1. randurile la 1,4 si distanta intre plante la 0,3
  10000/1,4/0,30= 24000 de butasi x 1 leu= 24000 lei
  2. randurile la 1,4 cu 0,35
  10000/1,4/0,35= 20500 butasi x 1 leu= 20500 lei
  3. randurile la 1,4m cu 0,4m
  10000/1,4/0,40=18000 butasi x 1 leu = 18000 lei
  4. randurile la 1,6 m cu 0,30 m
  10000/1,6/0,30= 21000 butasi x 1 leu = 21000 lei
  5. randurile la 1,6 m cu 0,35 m
  10000/1,6/0,35= 18000 butasi x 1 leu = 18000 lei
  6. randurile la 1,6 cu 0,40
  10000/1,6/04= 15700 butasi x 1 leu = 15700 lei

  La aceste costuri trebuie adunate si cele generate cu costul fortei de munca necesare plantarii butasilor, costul pregatirii terenului, arat, discuit, etc., costuri cuprinse intre 2000 de lei si 4000 de lei, in functie de conditiile particulare.

  La cea de-a doua intrebare e dificil de dat un raspuns, ar trebui sa va cunosc personal, sa va stiu nivelul resurselor de care dispuneti. Poate o discutie telefonica ar fi mai utila, ma puteti suna oricand la 0721256229. Imi face mare placere sa vorbesc despre lavanda.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Daniel

  23 octombrie 2017 - 17:13

  Va mulțumesc pentru informații. Încep să mă gândesc din ce în ce mai serios la o astfel de investiție. Mi-am notat numărul dumneavoastră de telefon si când am strâns suficiente informații vă voi și contacta pentru o colaborare. Cu stima.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Valeriu

  3 noiembrie 2017 - 12:27

  Calitatea materialului cumpărat de la dvs. e chiar ceea ce ar trebui să fie.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  ivan ioana

  6 noiembrie 2017 - 7:28

  am infiintat anul acesta o livada de 150de pomi fructiferi asi putea cultiva lavanda printre ei intre randuri am distanta de 4m iar intre pomi 3m?suprafata este de 1700mp

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  12 noiembrie 2017 - 22:00

  Buna seara. Nu prea e potrivita plantarea lavandei printre pomi datorita umbrei generate de acestia. Lavanda se planteaza in locuri expuse la soare.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Leta

  13 noiembrie 2017 - 18:19

  Buna seara! Am o gradina de 100 mp și as vrea sa cultiv lavanda cu scop decorativ, hobbi. . .

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  13 noiembrie 2017 - 19:59

  Buna seara. Trebuie sa-mi puneti intrebari mai punctuale ca sa va pot ajuta.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Radu

  30 decembrie 2017 - 18:32

  Buna! Imi surade ideea de a porni o afarcere cu lavanda. Am citit mai multe articole in care se spunea ca o mare parte din productie este trimisa in Franta si Germania (daca nu ma insel) Intrebarea mea (putin penibila,cred) este cum iau legatura cu acesti clienti din alte tari? Cum afla ei de mine, sau eu de ei?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  31 decembrie 2017 - 8:47

  Buna ziua. Raspunsul la intrebarea dumneavoastra e destul de compplex pentru ca nu este o solutie concreta, depinde foarte mult de talentul de vanzator al fiecaruia si nu in ultimul rand de calitatea, cantitatatea si disponibilitatea marfii. Sunt mai multe tari destinatie, nu doar Franta si Germania. Eu as socoti mai importanta piata americana sau chiar si cea italiana. Sa nu neglijam nici piata din Romania care este in crestere. E important si soiul de lavanda pe care-l veti cultiva, nu orice soi are cautare in Franta, de exemplu. Va dau doua exemple, am un potential client in Germania care doreste o cantitate mai mica de doar cateva zeci de kg, dar vrea neaparat uleiul obtinut din lavanda soiul Lavandula Angustifolia Vera. Mai am altul din Bulgaria pe care-l “ardea buza” sa cumpere 5 tone de ulei esential obtinut din soiuri bulgaresti. Cert e ca in functie de ce soi va veti hotara sa cultivati va trebui sa abordati piete diferite. Cum? Mi-a mi-a fost mai usor sa-mi gasesx partenerii pe internet. Nu spun ca e usor, dar nici foarte complicat. Avantajul dumneavoastra e ca aveti timp 3 ani din momentul plantarii culturii, sa va gasiti macar o parte din parteneri.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Bozan Florin

  7 iunie 2018 - 13:51

  Buna ziua. Am infiintat o mica plantatie de lavanda soiul Sevtopolis m-ar interesa daca dumneavoastra achiziotionati flori (proaspete sau uscate). In viitor as dori sa achizitionez aparatura necesara pentru obtinerea uleiul de lavanda

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  7 iunie 2018 - 14:48

  Buna ziua. Speram ca de anul acesta sa ne organizam si sa incepem achizitia de flori. Din pacate va trebui sa aman pana la anul. Instalatii de distilare maimsimple si mai ieftine, dar fara a fi prost concepute si executate, gasiti pe site in sectiunea magazin.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Mihai

  24 august 2018 - 12:06

  Buna ziua!

  As vrea sa stiu care este logica din spatele distantei de 35 cm dintre puieti.
  Mie mi se pare foarte mica. Am experimentat soiul Sevastopolis si am vazut ca, la varsta de 3 ani, tufa ajunge la un diametru de 60 cm(eu le-am plantat la 60 cm distanta- judetul Mehedinti). Asta inseamna o dezvoltare de 30cm in stanga si 30 in dreapta, si parca nu e acelasi lucru cu 17.5 cm.

  Cumva, in felul asta doriti sa anulati golul dintre tufe care, recunosc, e enervant la prasit? 😀

  Am mai discutat si cu alti cultivatori de Sevtopolis si cea mai mica distanta de plantare recomandata a fost de 50cm.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  24 august 2018 - 13:12

  Ati intuit bine, ideea e sa ramana cat mai putin spatiu intre ele si tufele sa se intrepatrunda. Tufa nu are mai mult de 50 de cm in diametru atunci cand e tunsa, doar in perioada de inflorire poate ajunge si la 80 de cm in diametru. Daca le puneti la 50 de cm nu veti avea niciodata un rand dens si compact. E foarte adevarat ca se taie mai greu florile in cazul in care tufele sunt mai apropiate si e greu sa faci buchete frumoase cu tije lungi, dar pentru cei care cultiva lavanda pentru ulei esential atunci distanta mai mica e un avantaj pentru ca ofera o densitate mai mare de plante la hectar si deci si o productie mai mare de ulei esential.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Mihai

  25 august 2018 - 6:23

  Hmmm… eu chiar am o tufa care are 80 cm, tunsa 🙂 Cred ca s-a intins deoarece am facut niste musuroaie uriase in jurul lor si imi inchipui ca am prins ramuri sub pamant, care au prins radacini 🙂

  Pe mine ma intereseaza momentan sa plantez 1000 mp, pentru a scoate puieti peste 3 ani, puieti necesari pentru a acoperi vreo 8Ha si as vrea sa stiu care ar fi distanta cea mai nimerita. Cumva, imi inchipui ca daca sunt atat de apropiate, nu se dezvolta tufa la capacitatea ei maxima si nu voi scoate prea multi puieti din tufa.

  Ar mai fi o problema.. lungimea terenului este pe directia N-S iar eu ma gandesc sa fac randurile pe latimea lui, caci este pe directia E-V. Am socotit ca in felul acesta plantele nu se umbresc unele pe altele. Imi puteti spune care diectie ar fi mai buna? 🙂

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  25 august 2018 - 7:47

  Plantati plantele pe rand la 0.4 m si 1.2 m intre randuri. Tineti cont ca presupunind ca nu se dezvolta foarte tare (ma indoiesc ca le opreste distanta dintre ele) oricum veti compensa prin numarul mai mare. In mod normal randurile se planteaza pe directia Nord-Sud, asa au cea mai buna expunere solara. Daca le veti pune invers partea dinspre nord a tufelor nu va vedea soarele niciodata.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Cristi Dogaru

  23 octombrie 2018 - 8:28

  Buna ziua.
  Detin mai mult teren agricol in zona Fagaras Brasov. Vreau sa incep cu un hectar de teren si sa vad ulterior cum evolueaza lucrurile.
  Este o zona ok pentru aceasta planta?
  Cata apa au nevoie plantele pentru ca sistem de irirgatie nu e in zona (a fost dar e distrus)?
  Multumesc

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  23 octombrie 2018 - 8:45

  Buna ziua. Noi suntem din Agnita si cred ca zona dumneavoastra e chiar mai buna decat zona noastra din cauza solului. Plantele nu au nevoie de irigare in mod normal, dar in primul an trebuie udate cu cisterna in caz de seceta, altfel nu. Daca mai aveti si alte intrebari puteti sa ma sunati la 0721256229 sau aici, la comentarii.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Muresan Ramona

  11 noiembrie 2018 - 12:50

  Buna ziua,
  am dori sa infiintez in Dezmir, judetul Cluj o cultura de lavanda. Credeti ca se potriveste solul?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  11 noiembrie 2018 - 17:51

  Am vandut multor clujeni butasi de lavanda si nu s-a plans nimeni ca a avut probleme de incompatibilitate. O prima conditie ar fi ca solul sa fie bine drenat sau usor in panta sa nu retina apa.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Vladut Lefter

  18 noiembrie 2018 - 16:07

  Buna seara!Detint mai multe hectare de teren agricol in Prahova si sunt extrem de tentat de inceperea unei afaceri cu lavanda.Am insa o intrebare ce lucrari de intretinere necesita aceasta planta?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  18 noiembrie 2018 - 22:41

  Buna seara. Ar trebui sa scriu cateva pagini legat de asta, dar va pot raspunde pe scurt totusi.
  1. Pastrarea culturii curate de buruieni prin prasila manuala si mecanizata.
  2. Corectarea formei tufelor de lavanda prin tundere de formare periodica
  3. Corectarea compozitiei solului prin amendamente specifice
  4. Recoltarea la timp a florilor.
  5. Tratamente de preventie sau combatere a daunatorilor.

  Mai multe raspunsuri puteti gasi prin articolele blogului, in paginile site-ului sau ma puteti suna la 0721256229 si va voi raspunde cu placere.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  TURCUS CIPRIAN

  22 noiembrie 2018 - 7:58

  buna ziua ,care ar fi suprafata minima pe care s-ar cultiva lavanda pentru a se preda la achizitor sau cei care preia lavanda uscata ,cultura intretinuta fara costuri adica lucrata personal tot anul. Care este raportul suprafata -profit ?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  22 noiembrie 2018 - 14:15

  Probabil ca 0.5 Ha ar fi o suprafata buna care sa poata fi intretinuta usor. Pentru mai multe detalii va rog sunati-ma la 0721256229.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Mihai

  7 februarie 2019 - 6:24

  Buna ziua.As fi interesat sa pornesc o plantație cu lavanda.Cum stabilesc daca solul este corespunzător sau nu?Sunt din judetul Gorj.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  7 februarie 2019 - 10:37

  Buna ziua. Sunt multe de spus referitor la structura si compozitia solului preferat de lavanda. Totusi lavanda nu este pretentioasa si se dezvolta bine pe orice tip de sol atat timp cat are un ph cuprins intre 5.8 si 7.5 si e bine drenat. Daca vreti mai multe detalii ma puteti suna la 0721256229.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Daniela

  13 februarie 2019 - 10:08

  Bună ziua,
  Am 5 h de pământ și aș dori să cultiv lavandä. Aceste hectare de pământ sunt suficiente pentru o fermă mică de familie?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  13 februarie 2019 - 17:45

  Nu stiu ce sa va zic, sunt familii si familii, unele cu nevoi mai mari, altele cu nevoi mai mici. Teoretic poti scoate un venit si de 20.000 de euro la hectar, dar asta doar daca esti foarte bun comerciant si valorifici en-detail tot ce-ti poate da hectarul de lavanda, ulei esential, apa florala, flori verzi buchete, flori uscate, etc. Eu nu mi-as face calculele dupa acest model. As merge pe un venit brut de 3-5000 euro la hectar, cu un profit de 2-4000 euro/ha din anul 4. O combinatie a celor doua modele v-ar putea aduce peste 15.000 de euro la 5 hectare. Daca e putin sau mult, nu va pot zice, e cum spuneam, depinde de fiecare. In primii ani aveti nevoie de ajutoare ocazionale intr-o mai mare masura, dar scade necesarul de forta de munca dupa anul 3 de la plantare. Daca mai aveti intrebari ma puteti suna la numarul de telefon de pe site.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Cristina Minescu

  15 februarie 2019 - 20:51

  Buna ziua, pentru o suprafața de 30 de arii de câți butasi as avea nevoie?
  Mulțumesc

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  15 februarie 2019 - 20:58

  E destul de simplu de socotit. Aveti 3000 mp pe care ii impartiti in randuri egale de 1,4 m pe directia nord-sud de preferat, iar intre plante lasati o distanta de 0,35 m.
  3000 : 1,4 : 0,35 = 6122

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Cojocaru Alexandra

  18 februarie 2019 - 19:52

  Buna seara,

  Ma intereseaza cateva detalii despre acest bussines .
  As dori sa investesc 30.000 euro pentru plantarea de lavanda, pe mine ma intereseaza ce forma juridica sau daca conteaza ce forma juridica trebuie sa aibe firma inviintata?
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
  Multumesc anticipat.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  18 februarie 2019 - 20:10

  Buna seara. Din punctul de vedere al culturii nu prea conteaza ce forma de organizare alegeti, dar din punct de vedere al afacerii sunt avantaje si dezavantaje pentru fiecare forma de organizare. Taxe mai mici la societatile cu raspundere limitata + alte avantaje, dar si cateva deavantaje legate mai ales de partea contabila a afacerii. La intreprinderi familiale/individuale/persoane fizice aveti formalitati mai putine si contabilitate simplificata, dar taxe ceva mai mari. Cel mai bine este sa vorbiti cu un specialist in drept comercial. Pana atunci puteti citi si articolul acesta https://fabricademov.ro/organizare/

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Adina I.

  23 februarie 2019 - 15:46

  Buna ziua. Sper sa nu deranjeze mesajul meu. Am un teren in suprafata de 743mp, Dimieni/Ilfov si il pot inchiria pentru persoane dornice sa inceapa o astfel de afacere dar nu au un spatiu pentru plantare. Multumesc!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Denisa

  9 martie 2019 - 19:01

  Buna ziua!
  As dori sa fac o comanda de 600 de butași de lavanda. Îmi puteți spune pe ce suprafață de teren se pot cultiva aceștia?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  9 martie 2019 - 19:17

  Buna seara!
  Calculul este destul de simplu. 600 x 1,2 (distanta intre randuri) x 0,35 (distanta intre plante pe rand) = 252 mp.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Podariu Leo

  14 martie 2019 - 19:12

  La câți ani de la plantarea lavandei se poate recolta ?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  14 martie 2019 - 20:32

  Se poate recolta inca din anul al doilea, cam 20-25% din cantitatea de flori a anului 4. In anul 3 aveti deja cam 80%.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Podariu Leo

  15 martie 2019 - 12:15

  Mulțumesc frumos!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Szanto Rodica

  23 martie 2019 - 9:30

  Bună ziua. Detin un teren de 50 arii. As dorii sa incep sa cultiv lavanda. Ma puteti ajuta cu un calcul de investitie initiala si mai multe informatii despre perioada in care se planteaza va rog? Va multumesc.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  11 aprilie 2019 - 11:15

  Buna ziua. Cea mai mare parte din informatiile dorite le gasiti deja pe site sau in raspunsul la comentarii. Daca este totusi ceva la care nu ati gasit raspuns va rog sa ma sunati la 0721256229.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Iacob Andrei

  21 aprilie 2019 - 20:43

  Dupa plantare,lavanda trebuie stropita?Ce ar trebui sa folosesc?Multumesc!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  21 aprilie 2019 - 20:49

  Variante sunt mai multe, dar eu va pot spune doar ca am obtinut rezultate bune cu Cropmax. Incepind cu finele lunii aprilie puteti stropi plantele cu o solutie de Cropmax 1/1000, o data la 10-15 zile. Fiind un ingrasamaint foliar va recomand sa-l dati doar cand cultura e libera de buruiana.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Iacob Andrei

  21 aprilie 2019 - 21:08

  Eu ieri am terminat de plantat.Cand ar trebui sa tund butasii?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  21 aprilie 2019 - 21:21

  Dupa ce sunt plini de frunze verzi.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Gheorghe Popescu

  9 septembrie 2019 - 7:34

  Buna ziua. Sambata, pot veni in Agnita, pentru vedea/ cumpara butasi, sau plante de lavanda in ghiveci ? Va multumesc.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  10 septembrie 2019 - 11:33

  Buna ziua. Va rog sa ma sunati. Aveti numarul pe site.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  petri vasile

  22 octombrie 2019 - 17:18

  va salut,la Sangeorz Bai ar fi indicat din punct de vedere al climei cultivarea lavandei

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  23 octombrie 2019 - 16:46

  Buna seara. Imi cer scuze ca va raspund asa de tarziu. Lavandula Angustifolia (cea pe care o cunoasteti sub numele de lavanda sau levantica) se poate planta oriunde pe teritoriul tarii, deci si in Sangeorz Bai. E cert ca solul si clima pot influenta felul in care se dezvolta planta si productia de ulei obtinuta, dar oricum se incadreaza in limite normale.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Cursaru Alice

  29 octombrie 2019 - 15:16

  Buna seara, detineti cumva butasi de Grosso( Lavandula Intermedio)?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  29 octombrie 2019 - 17:54

  Buna seara. Nu avem butasi de lavandin, doar de lavanda.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Marc Pop

  30 octombrie 2019 - 11:11

  Buna ziua,
  Imi puteti comunica va rog aproximativ cam cati litri de ulei se poate scoate dintr-un hectar de lavanda? Inteleg ca sunt multi factori care influenteaza acest lucru dar as dori daca se poate un aproximativ. Va multumesc

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  30 octombrie 2019 - 11:20

  Buna ziua. Sunt atat de multi factori (soi, densitate, sol, clima, fertilizanti, expunere solara, metoda de distilare) incat si variatia este destul de mare, intre 20 si 120 Kg la hectar. La soiul sevtopolis (Lavandula Angustifolia Sevtopolis) si o densitate de aprox. 20.000 plante /ha cantitatea de ulei ce se poate obtine variaza intre 70 si 110 kg.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Ramona

  20 noiembrie 2019 - 17:22

  Buna seara, ce soi de lavanda mi ati recomanda, pentru o plantatie de 2 ha,care este mai căutată pe piata in ziua de azi.
  Multumesc!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  20 noiembrie 2019 - 17:57

  Pentru culturi mai mari de 1 ha eu recomand Sevtopolis. Este un soi cu o productie mare de ulei esential de lavanda.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  BIancA

  22 martie 2020 - 22:40

  Se poate planta lavanda pe teren in panta ?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  22 martie 2020 - 22:45

  E chiar recomandat sa fie un pic de panta. Daca panta nu e prea abrupta, ceea ce ar face dificila folosirea mecanizarii, se poate cultiva fara probleme.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Rodica P.

  13 octombrie 2020 - 20:12

  Buna seara, va rog sa imi spuneti si mie daca pe piata lavanda se vinde numai cu certificat de calitate? Va intreb pentru ca ma pregatesc sa plantez si eu lavanda pe un teren de 2400 mp si nu stiu daca trebuie sa cumpar numai butasi de lavanda certificata sau nu. Va multumesc!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  13 octombrie 2020 - 20:53

  Buna seara. Nu va cere nimeni certificat de calitate. Cand veti produce ulei esential veti avea avea nevoie de o analiza GC-MS daca il veti vinde en-gross.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Marius

  14 octombrie 2020 - 12:21

  Buna ziua dasa as plantat lavanda pe un deal este favorita animalelor de camp gen. Caprioara ierpurii porc mistret fazan etc…

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  14 octombrie 2020 - 12:26

  Animalele nu mananca lavanda, este amara.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Raduta Mihai

  1 noiembrie 2020 - 6:43

  Ce soi/soiuri aveți de vânzare? Ce vârstă au plantele?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  1 noiembrie 2020 - 20:12

  Soi Lavandula Angustifolia Sevtopolis. Varsta 1 an.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Cristian ilie

  12 noiembrie 2020 - 7:03

  În primăvara vreau sa plantez pomi fructiferi pe o suprafață de1000 pătrați, pot planta lavanda printre pomi

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  12 noiembrie 2020 - 8:05

  Nu prea merge. Lavanda are nevoie de mult soare, iar la umbra pomilor nu-i place. Nu stiu cum v-ati gandit sa plantati, poate sunt si variante in care ar functiona, dar trebuie sa ma sunati la 0721256229.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Bianca

  20 noiembrie 2020 - 15:14

  Buna ziua , as dori sa stiu daca Lavanda Fina , Lavanda Vera Si Lavanda Sevtopolis , sunt una si aceeasi planta ???
  De la un hectar de lavanda cati litri de ulei ati scos???
  Va multumesc

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  20 noiembrie 2020 - 16:41

  Lavanda Fina este o denumire comerciala generica. Lavanda Vera (Lavandula Angustifolia Vera) si Lavanda Sevtopolis (Lavandula Angustifolia Sevtopolis) sunt soiuri diferite ale aceleasi plante. Cantitatea de ulei esential obtinuta poate varia in functie de mai multi parametri: soi, sol, fertilizare, densitate plante, precipitatii/irigare, metoda de recoltare, distilare, etc. Cantitatea de ulei esential variaza intre 20-30 kg/ha pentru Vera si intre 50-100 kg pentru Sevtopolis.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Felician Negruț

  17 decembrie 2020 - 7:40

  Bună ziua! Aș dori, dacă se poate, mai multe informații despre potențialul melifer (producția de miere) al soiului dvs. Cu stimă, Felician

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Ana Scurtu

  28 ianuarie 2021 - 13:53

  Buna ziua! Daca as planta lavanda de la dvs. pe cateva hectare unde sau cum as putea sa gasesc cumparator pentru recolta?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  28 ianuarie 2021 - 14:01

  Va rog sa ma sunati la 0721256229.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  SUBA SZABOLCS

  7 februarie 2021 - 12:14

  Buna ziua.
  Pentru o plantatie de 1ha, jumatate din acesta intra in anul al 2lea, restul se va planta in primavara asta – care destilator propuneti. Am inceput ca sí hobby, dar usor o sa investim si dedicam tot mai mult timp sí energie:). Multumesc.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  7 februarie 2021 - 12:42

  Buna ziua. Pentru 1 ha ar fi ideal sa fie cam 1000 L. Noi deocamdata avem in oferta de 780L cel mai mare, va puteti descurca foarte bine si cu acesta.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Paula

  26 martie 2021 - 10:04

  Buna ziua ,
  Am vrea sa cumpărăm un teren in zona Întorsura Buzăului pentru a planta lavanda . Iarna in acea zona este foarte frig -20 de grade . Aveți idee dacă rezista lavanda la astfel de temperaturi ?
  Mulțumesc

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  28 martie 2021 - 9:04

  Lavanda poate rezista la temperaturi chiar mai mici. E o planta montana si e obisnuita cu temperaturi negative. In anul in care am plantat eu, am avut o iarna teribila. Timp de 2 saptamani, noaptea, am avut temperaturi de -27 grade Celsius, fara zapada. Mi-au murit in acel an cam 25% din noile plante, in special datorita faptului ca plantele erau foarte tinere, dar si datorita persistentei gerului puternic. Si totusi,cele mai multe plante au rezistat chiar si asa, in conditiile acestea proaste.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Rizea Catalina

  18 mai 2021 - 19:25

  Bună seara! Vindeti lavanda proaspata și la kg? Care ar fi pretul? Am nevoie de 1-2 kg de lavanda in perioada 12-13 iunie!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  28 mai 2021 - 6:02

  Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat. Nu vindem lavanda proaspata in perioada indicata de dumneavoastra, la noi infloreste la inceputul lunii iulie.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Mirela

  10 august 2021 - 8:37

  Buna ziua! Pentru o suprafața de 3000 metri pătrați de câți butasi ar fi nevoie? Când se poate face plantarea lor? Mulțumesc!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  10 august 2021 - 10:45

  Buna ziua! Pentru o suprafata de 3000 mp (30 de ari) aveti nevoie de aproximativ 6000 de plante.Plantarea o puteti face incepand cu finalul lunii octombrie pana prin 10-15 decembrie, in functie si de conditiile meteo.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Robert

  29 octombrie 2021 - 7:09

  Buna ziua,oare este prea tarziu pentru a planta butasi de lavanda.As fi interesat de 1600 de butasi ,dar nu stiu daca perioada 04-10 noiembrie este ok sau e mai bine sa aman plantarea pana in primavara.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  29 octombrie 2021 - 7:25

  Buna ziua! Abia a inceput perioada de plantare. Daca nu vine iarna prea repede poate tine pana prin 10 decembrie. Sunati la numarul de telefon de pe site.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Vlad Andrei

  1 decembrie 2021 - 19:02

  Buna ziua, intentionez sa plantez si eu lavanda pe cateva ha dar m a ingrijorat un articol care spune ca este posibil sa fie interzisa cultivarea Lavandei aici link. https://www.antena3.ro/actualitate/lavanda-lista-plante-periculoase-611301.html apre acet articol inclusiv in revista agro.Stiti ceva despre acest subiect?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  9 decembrie 2021 - 20:31

  Buna seara! Imi cer scuze ca va raspund atat de tarziu. Din fericire e un fake news rostogolit de propaganda anti UE. E si intitulat ca fiind “motiv de Frexit”. Am cautat indelung pe site-ul CE vreo referinta la acest aspect si nu am gasit nimic. Se investesc in continuare sume importante in dezvoltarea culturilor cu lavanda datorita importantei pe care o are in industria farmaceutica, industria cosmetica si parfumerie sau industria detergentilor.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Ruxandra Serbanescu

  29 ianuarie 2022 - 9:12

  Buna ziua!
  Ce documente sunt necesare pentru a putea vinde uleiul de lavanda productie proprie? Multumesc!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  2 februarie 2022 - 10:18

  In primul rand trebuie sa fiti organizati comercial (pfa, srl, etc). Apoi depinde cum ati obtinut uleiul si cum doriti sa-l vindeti. Daca l-ati produs singura va trebuie avizat de catre ANSVSA spatiul in care-l produceti. Cand aveti timp sunati-ma si in functie de ce doriti sa faceti va pot spune mai multe.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Roxana

  26 martie 2022 - 6:54

  Buna ziua,
  As dori sa plantez in toamna pe aprox 700 mp si cum am tot citit atatea blog-uri, al Dvs imi inspira cel mai mult incredere; prin urmare as vrea sa cumpar butasi de la voi. Trebuie sa ma trec pe o lista de asteptare sau pur si simplu este de ajuns sa comand pe la jumatatea lui octombrie? Plantati pe directia N-S? Si aprox 1500 de butasi?
  Multumesc anticipat,
  Roxana

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  28 martie 2022 - 9:57

  Buna ziua! Puteti face comanda la toamna, eventual ma sunati in septembrie.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Zizi

  30 martie 2022 - 13:07

  As vrea sa înființez o plantație de lavanda am în jur de 400mp acasa în gradina ,câți bucăți ar trebui și când se planteza am înțeles ca în noiembrie .Cum pot lua legătura cu dv și când pot sa comand

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  30 martie 2022 - 13:09

  Va trebuie cam 960 de plante. Ma puteti contacta oricand, aveti nr. de tel in pagina de contact.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Laszlo Annamaria

  15 august 2022 - 21:22

  Buna seara ! Ce documente sunt necesare ptr valorificarea ulei de lavanda si care este cel mai productiv si calitativ soi ptr ulei de lavanda ? Multumesc ptr raspuns.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  22 august 2022 - 8:58

  Buna ziua! Scuze pentru intarziere. Aveti nevoie sa infiintati o firma in conditiile legii, pfa, ii, if, srl, etc.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Valentina Dutu

  10 octombrie 2022 - 13:46

  Buna ziua! Eu si prietenul meu am dori sa ne apucam de aceasta afacere cu lavanda, insa am avea nevoie de o consultanta in legatura cu tot ceea ce insemana aceasta infiintare a culturii de lavanda. Am citit doate cometariile si raspunsurile + un ghid si mai multe site-uri legate de acest subiect , insa aceasta platforma ne-a oferit mai multa incredere. In momentul de fata avem la dispozitie 2 ha, iar daca totul merge bine si este ok, mai avem 1ha. Daca achizitionam de la dvs butasii ne puteti oferi consultanta?
  Multumesc!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  10 octombrie 2022 - 13:49

  Buna ziua! Da, desigur, va pot indruma, trebuie doar sa ma sunati la 0721256229.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Blanaru Diana

  1 noiembrie 2022 - 20:40

  As fi interesata sa cumpăr butași pt gradina deocamdată, sa vedem cum face fata secetei sau ploilor din zona unde locuiesc.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  1 noiembrie 2022 - 21:26

  Puteti face comanda pe site, in magazin. Unde locuiti? Poate va pot da referinte ale unor clienti din zona dumneavoastra.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  A

  11 aprilie 2023 - 4:40

  Pe o suprafata de 29 arii,ce cantitate de lavanda trebuie semanata si, cam ce cantitate sar putea recolta?

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  12 aprilie 2023 - 8:53

  Nu va pot raspunde la intrebarea referitoare la semanarea lavandei, nu am experiente bune cu asta. In schimb va pot spune ca aveti nevoie de aproximativ 7000 de plante. Productia de ulei esential este direct dependenta de o serie de factori care pot influenta dezvoltarea plantei si productia de ulei esntial: soiul, solul, amendamente si fertilizanti, precipitatii, modul de recoltare, metoda de distilare.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  dascaliemeriti2021

  1 mai 2023 - 16:29

  Bună ziua! Pentru un teren de 4000 mp câte fire de lavanda sunt necesare? Mulțumesc!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  2 mai 2023 - 8:20

  Buna ziua! Pentru 4000 de metri patrati de cultura de lavanda aveti nevoie de 4000 mp : 1,4 m (distanta intre randuri) : 0,3 m (distanta intre plante) = 9524 plante.

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Honciuc

  25 februarie 2024 - 14:15

  Bună ziua! Îmi doresc sa ma inițiez în cultivarea lavandei. Inițial as vrea sa experimentez aceasta cultură pe o suprafață foarte mica de teren, de cca 200-300 mp, ca să vad cum ma descurc. În acest sens, va rog, dacă se poate să-mi recomandați dvs. o carte (o lucrare) care sa ma îndrume pas cu pas în această experiență. Eventual dacă puteți dvs. sa-mi acordați primele sfaturi legate de pregatirea terenului pt plantare, soiul de plantă recomandat, mod de plantare, întreținere, costuri etc. Solul pe care voi planta este nisipos-argilos. Va mulțumesc frumos!

  Lasă un răspuns
 • Afacere lavanda

  Alin Mihai Vezure

  25 februarie 2024 - 17:15

  Bună ziua! Să știți că eu mereu am recomandat clienților mei care n-au prea multă experiență cu agricultura, să încerce pe o suprafață mai mică și în funcție de concluzii să scaleze. Foarte multe învâțăminte se trag așa, prin experiența cu cultura proprie… și spun asta pentru că pentru fiecare există particularități în funcție de sol, soi, tratamente aplicate, etc. Cărți care să treacă de lucrurile generice, nu prea am găsit tocmai de-asta am și început blogul nostru unde am documentat experiența câștigată prin muncă practică, dar și prin documentare științifică.
  Clienților mei, le sunt mereu disponibil pentru o discuție telefonică de consultanță. De asemenea vă recomand să citiți articolele de pe blog unde veți găsi foarte multe informații utile la început de drum. Iar în martie o să fac un curs online destinat celor care vor să învețe de la A la Z ce e de făcut cu lavanda

  Lasă un răspuns

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate