Photinia fraseri ‘Red Robin’ este o plantă ornamentala foarte populară, apreciată pentru aspectul său atrăgător și pentru versatilitatea în peisagistică. Cunoscută și sub numele de “Lauriro rosu”, această varietate se remarcă prin frunzișul său dens, lucios și prin culoarea vibrantă a frunzelor, oferind multiple beneficii și utilizări în designul peisagistic.

Aspectul atrăgător: Photinia fraseri ‘Red Robin’ se remarcă prin frunzișul său lucios și intensitatea culorii frunzelor, care sunt de un roșu aprins în tinerețe, devenind mai tăcute la maturitate. În plus, această plantă produce mici flori albe în timpul primăverii, care dau naștere la fructe negre în sezonul toamnei, oferind un interes estetic suplimentar.

Cerințele de îngrijire: Această plantă este ușor de întreținut și rezistentă, preferând expunerea la soare parțial sau la umbră și soluri bine drenate. Udarea moderată și tăierea regulată a ramurilor moarte sau deteriorate contribuie la menținerea sănătății și aspectului plantei.

Boli și dăunători: Photinia fraseri ‘Red Robin’ este în general rezistentă la boli și dăunători, dar poate fi afectată de afide sau de boli fungice în condiții de umiditate excesivă. Monitorizarea regulată și tratamentele preventive pot ajuta la menținerea sănătății plantei.

Utilizările în peisagistică: Această varietate este ideală pentru a fi utilizată ca plantă solitară, pentru a forma garduri vii sau pentru a oferi un fundal verde pentru alte plante. De asemenea, poate fi folosită pentru a adăuga culoare și textură în grădini japoneze sau în jurul caselor și a clădirilor.

Asocieri cu alte plante: Se asociază frumos cu plante cu frunziș colorat sau cu flori pentru a crea contrast și armonie în grădină. Asocierile cu plante perene precum azalee, rhododendron sau lavandă pot adăuga un plus de frumusețe și diversitate în peisaj.

Informații esențiale despre Photinia fraseri ‘Red Robin’:

 • Anotimp de interes: Primăvara, vara și toamna, datorită frunzișului colorat și a florilor.
 • Culoarea florilor: Alb.
 • Culoarea frunzelor: Roșu în tinerețe, devenind verde închis la maturitate.
 • Diametrul coroanei: 1.5-2.5 metri.
 • Talie: Compactă.
 • Înălțimea la maturitate: 2-4 metri.
 • Perioada de inflorire: Primăvară.
 • Lumina: Soare parțial până la umbră.
 • Rezistența la îngheț: Bună.
 • Sol: Bine drenat.
 • pH sol: 6.0 – 7.0.
 • Distanța de plantare: 1.5-2.5 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Toamna sau primăvara.

Photinia fraseri ‘Red Robin’ este o alegere excelentă pentru cei care caută o plantă ornamentală cu un aspect spectaculos și ușor de întreținut, pentru a aduce un plus de culoare și eleganță în grădina sau peisajul lor. Cu frunzișul său vibrant și schimbările de culoare interesante, această plantă adaugă un farmec aparte și o notă distinctivă în orice spațiu verde.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

alb

Perioada de inflorire

aprilie, mai

Culoarea frunzelor

rosu, verde

Anotimp de interes

primavara, toamna, vara

Diametrul coroanei

1,5 -2,5 m

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, umbră

Rezistenta la inghet

-20

Sol

bine drenat

Ph sol

neutru

Inaltimea la maturitate

1,5 – 2,5 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

30-50 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

0,5-1 m

Udare

Moderata

Utilizare

fundal, gard viu, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Photinia fraseri ‘Red Robin’ (30-35 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate