Thuja occidentalis ‘Smaragd’, cunoscută și ca Tuia Smaragd sau Cedru alb, este o coniferă perenă apreciată pentru forma sa conică distinctă, frunzișul dens și culoarea verde-smarald. Este o alegere populară în peisagistică datorită aspectului său estetic și cerințelor reduse de îngrijire.

Aspect Atractiv: Tuia Smaragd are o creștere lentă, ceea ce îi conferă o formă compactă și simetrică, fără a necesita tăiere. Frunzele sale sunt aciculare, moi și de un verde intens, care se menține pe tot parcursul anului. Aceasta atinge o înălțime moderată, ceea ce o face ideală pentru garduri vii sau ca plantă solitară în grădini.

Cerințe de Îngrijire: Această plantă este relativ ușor de întreținut, preferând expunerea la soare plin sau în parte, și un sol bine drenat, umed, dar nu îmbibat. Deși este rezistentă la secetă odată ce s-a stabilit, apreciază udările regulate, mai ales în perioadele uscate și calde. Un strat de mulci poate ajuta la menținerea umidității solului.

Boli și Dăunători: Tuia Smaragd poate fi susceptibilă la arsura frunzelor cauzată de stresul hidric, infestările de afide și atacurile de mucegai. Prevenirea acestor probleme include asigurarea unui drenaj adecvat, evitarea stropirii excesive a frunzișului și aplicarea tratamentelor fungicide sau insecticide la nevoie.

Utilizări în Peisagistică: Datorită formei sale naturale și elegante, Tuia Smaragd este excelentă pentru garduri vii, ecrane de intimitate și ca punct focal în peisagistici formale și informale. Poate fi folosită și în aliniamente sau grupuri, oferind structură și culoare pe tot parcursul anului.

Asocieri cu Alte Plante: Se asociază bine cu arbuști cu flori, precum hortensii sau rododendroni, precum și cu plante perene care adaugă diversitate texturală și cromatică, cum ar fi hosta sau păpădia.

Informații Specifice:

 • Anotimp de interes: Tot anul
 • Culoarea florilor: Insignifiantă; Thuja Smaragd este cultivată pentru frunze, nu pentru flori
 • Culoarea frunzelor: Verde-smarald
 • Diametrul coroanei: 1-1.5 metri
 • Talie: Conică și compactă
 • Înălțimea la maturitate: 3-4 metri
 • Perioada de înflorire: Florile sunt nesemnificative
 • Lumina: Soare plin până la semiumbră
 • Rezistența la îngheț: Foarte bună
 • Sol: Bine drenat, umed, tolerează o gamă variată de tipuri de sol
 • pH sol: 6.0 – 8.0
 • Distanța de plantare: 60-100 cm, în funcție de scopul peisagistic
 • Perioada de plantare: Primăvara sau toamna, evitând perioadele de îngheț extrem

Tuia Smaragd este o alegere excelentă pentru grădinarii care caută o plantă frumoasă, cu întreținere redusă, capabilă să adauge structură și verdețe pe tot parcursul anului în grădina lor.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 2 kg
Tip material săditor

arbust ornamental, conifer

Culoarea frunzelor

verde

Anotimp de interes

tot timpul anului

Diametrul coroanei

2 – 3 m

Talie

medie

Lumina

semi-umbra

Rezistenta la inghet

-23

Sol

bine drenat, umed

Ph sol

neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

3 – 4 m

Forma de ambalare

ghiveci

Inaltimea plantei la livrare

25-35 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

0,5-1 m

Udare

Ponderata

Utilizare

gard viu, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Pachet 10 Tuia Smaragd (Thuja occidentalis Smaragd ) > 30 cm”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate