eCommerce WordPress Themes

Sirop de lavandă

A trecut deja mai bine de-o lună de când am primit o sticlă de sirop de lavandă de la Radu – Lavanda cu Parfum . Atunci  abia am aşteptat să ajung acasă să prepar un sirop de lavandă cu apă minerală şi n-am fost deloc dezamăgit. S-a dovedit a fi foarte bun, foarte aromat şi, la fel ca şi ceaiul, complet diferit faţă  de aşteptările majorităţii, ideea că ar avea gust de săpun. Stiu că pare o exagerare, dar mno, obiceiurile vechi se schimba greu. Când spui lavandă te şi gândeşti imediat la produse de igienă.  În schimb dai de un gust foarte aromat care ar aduce mai mult cu gustul siropului din muguri de brad, cu un pic de aromă de ananas. Alexandra zice că aroma aia uşor sesizabilă ar semăna mai mult cu pepenele. Oricum ar fi trebuie să-l gustaţi neapărat, eu sunt subiectiv şi poate voi descoperiţi că ar avea gust de rodii sau mai ştiu ce. Radu a fost al naibi de amabil şi mi-a zis reţeta.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Sirop-de-lavanda.webp

Reţeta sirop de lavandă

Ingrediente:

  • 200 grame de floare proaspătă de lavandă
  • 1 litru apă
  • 1/2 lămâie
  • 750 gr zahăr

Se încalzeşte apa pâna la fierbere apoi se toarnă peste florile de lavandă. Se stoarce jumătatea de lămâie peste conţinut şi apoi se lasă la macerat timp de 12- 24 de ore.  A doua zi filtrăm maceratul şi-l punem la fiert. Când  se încălzeşte începem să punem zahărul, încet, mestecând continuu şi lăsăm să fiarbă timp de 10 minute având grijă să nu se ardă siropul. Acum este momentul să punem şi alte arome dacă chiar dorim acest lucru. La terminarea celor 10 minute oprim focul şi lăsăm siropul să se domolească, apoi îl punem cu grijă în sticle.

În loc de zahăr puteţi pune 600 g de miere. Chiar ar fi recomandat, nu vă mai zic de ce.
La prepararea acestui sirop de lavandă, Radu a folosit Lavanda Angustifolia Vera, v-am zis ce gust are, dar eu aş încerca mai curând cu flori de Lavanda Angustifolia Munstead, e soiul de lavandă cel mai recomandat pentru aplicaţii culinare.

Încercaţi şi voi cu alte soiuri de lavandă şi poate îmi lăsaţi şi mie un feedback.  🙂

Distribuie postarea:

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

2 comments

  • Antony

    Se pune mierea să fiarbă în acel sirop? Este recomandat sa folosim mierea la t° înalte?

    Reply
    • admin-fabrica

      Da, se pune mierea la final si se fierbe doar 15 minute.

      Reply

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate