Aspect: Prunus lusitanica ‘Angustifolia’, cunoscută și sub numele de laur portughez, este o plantă ornamentala care încântă prin aspectul său elegant și rafinat. Are frunziș persistent și lucios, de un verde intens, iar frunzele sale sunt alungite și înguste, oferind o textură bogată și un aspect compact. În plus, emite un parfum subtil și plăcut în timpul înfloririi.

Cerințele de îngrijire: Este o plantă ușor de întreținut, preferând soluri bine drenate și expunerea la soare parțial sau umbră. Udarea moderată și tăierea regulată a coroanei pentru a menține forma și densitatea sunt recomandate. Această specie este rezistentă la secetă și la poluare, ceea ce o face potrivită pentru medii urbane.

Boli și dăunători: Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ este în general rezistentă la boli și dăunători, dar poate fi afectată de boli fungice în condiții de umiditate excesivă. Monitorizarea regulată a sănătății plantei și acțiunea promptă în cazul apariției unor probleme pot preveni deteriorarea acesteia.

Utilizările în peisagistică: Această specie este apreciată pentru frunzișul său dens și atrăgător, fiind folosită frecvent pentru a forma garduri vii, borduri sau plante solitare în grădini și peisaje. De asemenea, este o alegere populară pentru crearea unor zone de intimitate în grădini sau pentru a oferi un fundal verde și elegant altor plante ornamentale.

Posibilele asocieri cu alte plante: Se asociază frumos cu plante cu flori colorate sau cu frunziș decorativ pentru a crea contrast și armonie în grădină. Asocierile cu plante cu frunziș argintiu sau cu flori albe sau roz pot adăuga un plus de frumusețe și varietate în peisaj.

Informații esențiale despre Prunus lusitanica ‘Angustifolia’:

 • Anotimp de interes: Toate anotimpurile, datorită frunzișului persistent și aspectului decorativ.
 • Culoarea florilor: Alb-crem.
 • Culoarea frunzelor: Verde intens.
 • Diametrul coroanei: Variabil, în funcție de tăierea și modelarea regulată.
 • Talie: Compactă și elegantă.
 • Înălțimea la maturitate: 3-4 metri.
 • Perioada de inflorire: Primăvară – vară.
 • Lumina: Soare parțial până la umbră.
 • Rezistența la îngheț: Bună.
 • Sol: Bine drenat.
 • pH sol: 6.0 – 7.5.
 • Distanța de plantare: 1.5-2 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Toamna sau primăvara.

Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ este o alegere excelentă pentru cei care doresc să aducă eleganță și structură în grădinile și peisajele lor. Cu frunzișul său persistent și lucios și cu parfumul subtil în timpul înfloririi, această plantă adaugă un farmec aparte și o notă de rafinament în orice spațiu verde.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

alb-crem

Perioada de inflorire

iulie, iunie, mai

Culoarea frunzelor

verde, verde intens

Anotimp de interes

tot timpul anului

Diametrul coroanei

variabil

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, umbră

Rezistenta la inghet

-20

Sol

bine drenat

Ph sol

neutru

Inaltimea la maturitate

3 – 4 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

60 – 80 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

0,5-1 m

Udare

Moderata

Utilizare

fundal, gard viu, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Prunus lusitanica ‘Angustifolia’”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate