⚡ Pachet de 6 plante la ghiveci – 90 de lei ⚡

Ești frustrat că ai zone umbrite în grădină și nimic nu pare să înflorească acolo? 😕

✨ Planta care schimbă jocul: Vinca Minor ✨

Poate n-ai știut de ea până acum sau poate nu ți-a trecut prin minte unde s-ar potrivi… însă vreau să-ți povestim un pic despre ea azi și poate chiar să te convingem de valoarea ei incontestabilă.

🙋🏻‍♂ Peisagiștii o aleg mereu și o apreciază pentru adaptabilitatea și frumusețea sa discretă, această plantă transformând orice colț umbros într-o scenă plină de viață și culoare. 🍀

⚡ Pachet de 6 plante la ghiveci – 90 de lei ⚡

❓De ce Vinca Minor merită un loc de în grădina ta:

✅ Frumusețe durabilă: Cu frunzele sale verzi și florile albastru-violet, Vinca Minor adaugă un accent de culoare de primăvara până în toamnă.

✅ Întreținere redusă: Ideală pentru grădinarii ocupați sau începători. Necesită un efort minim pentru a prospera.

✅ Protecție naturală: Această plantă nu doar că decorează, dar ajută la prevenirea eroziunii solului, menținând grădina sănătoasă.

✅ Preferata specialiștilor: Aleasă în mod constant pentru proiectele peisagistice, datorită aspectului său estetic și capacității de a crește în zonele dificile ale grădinii.

🔆 Nu este un secret, ci o alegere inteligentă!💡

🔵 Vinca Minor nu se mulțumește doar să supraviețuiască… ea înflorește, aducând o nouă viață spațiilor tale verzi.

⚡Pachet de 6 plante la ghiveci – 90 de lei ⚡

Există plante care ”promit” mult și oferă puțin… și există Vinca Minor, o campioană verificată. 🌟

Ai o idee sau o întrebare? Scrie-ne în comentarii sau comandă acum! 😊☀🍀

PS: La comenzile peste 300 de lei, transportul este GRATUIT. 📣

 


Vinca minor
, cunoscută și sub numele de Brândușa de grădină sau Vinca pitică, este o plantă perenă lemnoasă, care face parte din familia Apocynaceae. Aceasta este apreciată pentru aspectul său atrăgător, flori delicate și capacitatea de a acoperi solul formând un covor dens și verde.

Aspect și Îngrijire: Vinca minor are tulpini care se răspândesc și se încolăcesc, formând un covor gros, cu frunze lucioase, de un verde intens, ovale până la lanceolate, care pot atinge lungimi de 3-5 cm. Florile, care apar în primăvară, sunt de culoare albastru-violet, în formă de stea, având fiecare cinci petale. Plantă este robustă și se adaptează ușor în medii diferite, preferând zonele semiumbrite până la umbrite, dar se descurcă bine și în soare, atâta timp cât solul este menținut umed.

Cerințe de îngrijire: Vinca minor necesită un sol bine drenat, umed, dar nu îmbibat, cu un pH neutru până la ușor acid. Deși este toleranta la secetă odată stabilită, pentru a menține un aspect viguros, este recomandat să se asigure un aport regulat de apă, mai ales în perioadele secetoase. Fertilizarea nu este strict necesară, dar aplicarea unui îngrășământ echilibrat în primăvară poate stimula creșterea și înflorirea.

Boli și dăunători: Vinca minor este o plantă rezistentă, dar poate fi afectată de putregaiul rădăcinilor în solurile prea umede, mucegaiul pudrat, și de dăunători precum afidele și nematozii. Controlul adecvat al apei și monitorizarea plantelor pot preveni majoritatea acestor probleme.

Utilizări în peisagistică: Datorită capacității sale de a forma un covor dens, este excelentă pentru acoperirea solului, reducerea eroziunii și suprimarea buruienilor. Este ideală pentru grădini umbroase, sub arbori sau arbusti, în jurul tufelor și de-a lungul aleilor sau bordurilor. Aspectul său decorativ și întreținerea redusă o fac o alegere populară pentru grădini publice și private.

Asocieri cu alte plante: Vinca minor se asociază bine cu ferigi, hosta, și alte plante perene care preferă umbră sau semi-umbră, creând o textură și colorit variate în peisaj.

Informații Specifice:

 • Anotimp de interes: Primăvară și vară
 • Culoarea florilor: Albastru-violet
 • Culoarea frunzelor: Verde închis, lucios
 • Diametrul coroanei: Extindere până la 50-70 cm
 • Talie: Planta târâtoare
 • Înălțimea la maturitate: 10-20 cm
 • Perioada de înflorire: Primăvară, cu înfloriri ocazionale în vară
 • Lumina: Semiumbră până la umbră plină
 • Rezistența la îngheț: Foarte bună
 • Sol: Bine drenat, umed, neutru până la ușor acid
 • pH sol: 6.0 – 7.5
 • Distanța de plantare: 15-30 cm între plante
 • Perioada de plantare: Primăvară sau toamnă

Aceste caracteristici subliniază frumusețea și utilitatea Vinca minor în peisagistică, oferind un aspect plăcut și îngrijit, cu cerințe de întreținere reduse.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 3 kg
Tip material săditor

plantă perenă

Culoarea florilor

albastru

Perioada de inflorire

aprilie, mai, martie

Culoarea frunzelor

verde inchis

Anotimp de interes

tot timpul anului

Diametrul coroanei

0,3-0,7 m

Talie

plantă târâtoare

Lumina

semi-umbra, umbră

Rezistenta la inghet

-25

Sol

bine drenat, oricare, umed

Ph sol

neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

0,1-0,2

Forma de ambalare

ghiveci C2 si P14

Inaltimea plantei la livrare

20-25 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

0,2, 0,3

Udare

Ponderata

Utilizare

acoperitoare de sol

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Saschiu (Vinca minor) – pachet 6 plante”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate