Lagerstroemia ‘Acoma’ este o varietate impresionantă de liliac indian care aduce o notă de eleganță și delicatețe în grădina ta. Cu inflorescențele sale spectaculoase și formele arhitecturale atrăgătoare, acest arbust devine instantaneu punctul central al oricărei amenajări peisagistice. Descoperă frumusețea și farmecul acestei plante unice și transformă-ți grădina într-un paradis de flori.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Lagerstroemia ‘Acoma’ sunt inflorescențele sale spectaculoase. Florile apar în perioada de vară și continuă să înflorească pe tot parcursul sezonului cald. Inflorescențele sunt alcătuite din flori albe și elegante, dispuse în pânze pline de grandoare. Acestea adaugă o notă de eleganță și rafinament în grădina ta, creând un spectacol de culori și forme în fiecare an.

Pe lângă frumusețea florilor, Lagerstroemia ‘Acoma’ se remarcă și prin forma sa arhitecturală atrăgătoare. Arbustul are o ramificare densă și o siluetă compactă, care se pretează bine tăierii și modelării. Poți crea forme și contururi unice, adăugând un aspect sculptural în grădina ta. De asemenea, frunzișul său verde închis adaugă o notă de prospețime și vitalitate.

Lagerstroemia ‘Acoma’ este o plantă rezistentă și ușor de întreținut. Preferă expunerea la soare și un sol bine drenat. Este adaptabilă la diverse condiții de sol și poate rezista la secetă, fiind o alegere excelentă pentru zonele cu climă caldă și uscată. Necesită o udare regulată în primul an de la plantare, dar, odată stabilită, este o plantă rezistentă la secetă.

Acest arbust poate fi utilizat în diverse moduri în grădina ta. Poate fi plantat ca plantă solitară, pentru a crea un punct focal impresionant, sau poate fi integrat în grupe de plante și borduri, pentru a adăuga un aspect elegant și rafinat. De asemenea, se pot crea aliniamente sau garduri vii, pentru a defini și delimita spațiile din grădina ta.

Lagerstroemia ‘Acoma’ poate fi, de asemenea, folosită în amenajările peisagistice mai mari, în parcuri sau grădini publice, adăugând un farmec aparte și o notă de sofisticare.

Cu Lagerstroemia ‘Acoma’, grădina ta se va transforma într-un adevărat paradis floral. Florile elegante și formele arhitecturale atrăgătoare adaugă un farmec aparte, transformând orice peisaj într-un colț de vis. Alege acest arbust remarcabil pentru a aduce eleganță și delicatețe în grădina ta și bucură-te de frumusețea sa deosebită în fiecare sezon.

 

Greutate 0,5 kg
Tip planta

Arbust

Forma de ambalare

ghiveci C5

Inaltimea la maturitate

2,5 – 3 m

Inaltimea plantei la livrare

60 – 80 cm

Lumina

soare

Anotimp de interes

vara

Culoarea florilor

alb

Culoarea frunzelor

verde

Diametrul coroanei

3 – 3,5 m

Distanta de plantare

3 m

Perioada de inflorire

august, iulie

Perioada de plantare

tot timpul anului

Rezistenta la inghet

-18

Sol

calcaros, fertil, lutos, nisipos

Ph sol

acid, alcalin, neutru

Talie

mica

Udare

Moderata

Utilizare

peisagistic, solitar

Toxicitate

ingerarea fructelor poate da dureri de stomac, moderata pentru animale

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Liliac indian – Lagerstroemia „Acoma””

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate