Lavandula Angustifolia Munstead

Unul din cele mai populare soiuri de lavanda din Statele Unite, are partea sa de glorie si in batrana Europa fiind cultivat mai mult pentru caracteristicile ce-l recomanda oricarei gradini de flori sau … de legume. Avand o talie mica poate fi cultivat chiar si in ghivece sau glastre. Grija mare ce culoare alegem ghiveciului, in perioada de inflorire rozul-violet al florilor nu pot face pereche cu orice ghiveci, nu? Nu fac eu recomandari coloristice, nu ma pricep, dar sigur aveti pe cineva in familie sa le potrivesca. Totusi veti fi salvati in mare masura de culorile verde-albastrui al frunzelor care creaza un contrast placut cu rozul floral.

Lavandula Angustifolia Munstead

Ii place soarele si solul bine drenat, nefiind prea pretentioasa cu compozitia lui. Plantarea e recomandat s-o faceti toamna tarziu sau primavara devreme. In cazul in care provine dintr-un ghiveci si nu este un butas cu radacina nuda, plantarea o puteti face oricand.

E de evitat sa fie plantata in zone umede, se va dezvolta slab si va fi clar pentru oricine ca nu-i prieste. In schimb, chiar daca nu rezista la ger ca alte soiuri de lavanda, in iernile geroase cu temperaturi foarte scazute, chiar daca veti pierde in mare masura partea supraterana, planta isi va reveni in primavara si va face flori ca de obicei.

In gradina, poate fi plantata solitar sau in grupuri, sau chiar si in forma unui gard viu pentru a delimita vizual anumite zone, totusi sa tineti minte ca nu creste prea inalta, undeva pe la 50 de cm, in perioada de inflorire poate ajunge la 70-75 cm.

Are tendinta sa-si rareasca tijele si sa creasca oarecum dezordonat, dar daca o tundeti primavara de devreme si dupa fiecare inflorire, tufa se indeseste.

Florile pot fi folosite la decoratiuni, ca repelent impotriva insectelor nedorite, gen molii, pureci.In scop culinar sunt potrivite ca ingredient aromatic la unele preparate, sau la prepararea unui ceai calmant.

Distribuie postarea:

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

4 comentarii pentru “Lavandula Angustifolia Munstead

 • Lavanda cu ceapa - Fabrica De Mov

  10 ianuarie 2016 - 17:05

  […] gradina si nu vreti asta.  Cel mai mult va recomand soiurile de lavanda cu miros puternic cum este Lavanda Munstead (Lavandula Angustifolia Munstead ) sau Lavanda Hidcote (Lavandula Angustifolia Hidcote ). Ambele […]

  Lasă un răspuns
 • Lavanda - manual de utilizare - Fabrica De Mov

  28 ianuarie 2016 - 9:51

  […] proaspete de lavanda din aproape orice soi, dar in special dintre cele puternic aromate cum este Munstead si Hidcote sau cele cu  un aspect  deosebit ca cele din seria Ellagance, se folosesc des in scop […]

  Lasă un răspuns
 • Sirop de lavanda - Fabrica De Mov

  25 martie 2016 - 17:31

  […] a folosit Lavanda Angustifolia Vera, v-am zis ce gust are, dar eu as incerca mai curind cu flori de Lavanda Angustifolia Munstead, e soiul de lavanda cel mai recomandat pentru aplicatii culinare. Incercati si voi cu alte soiuri […]

  Lasă un răspuns
 • Sunt peste 40 de soiuri de lavanda - Fabrica De Mov

  28 februarie 2020 - 10:01

  […] Lavandula angustifolia „Munstead” […]

  Lasă un răspuns

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate