Lavandula Angustifolia Hidcote

Originara din zona Pirineilor, Lavanda Hidcote mai este cunoscuta la noi in tara sub denumirea de Codreanca, un soi aclimatizat in Romania in urma cu multi ani. Are frunze argintiu-albastre si florile albastru-mov, uneori un albastru intens.
Acest soi de lavanda  nu creste mare nedepasind 60 cm si de aceea este foarte potrivit pentru aranjamente florale in gradini, pot fi create garduri vii de joasa inaltime si la fel de bine poate fi tinuta in ghivece. Mirosul puternic si talia mica o fac potrivita chiar si pentru apartamente sau balcoane.

In mod normal nu este prea potrivita iernilor reci de la noi dar in ultimul timp au aparut varietati de Hidcote mai adaptate climatului temperat continental cu ierni uneori geroase. Codreanca este un bun exemplu in acest sens.
Fiind o lavandula , Lavandei Hidcote ii place mult soarele si solurile calcaroase si  bine drenate, ph neutru sau usor  alcalin,  oricum nu este foarte pretentioasa. Se inmulteste prin seminte, marcotare sau butasire. Florile apar in luna iunie dar, la fel ca si alte soiuri de lavanda, poate inflori si in august-septembrie.
Taierea anuala la sfarsitul verii mentine planta sanatoasa si viguroasa, prelungintu-i viata pana la 20 de ani sau mai mult.

Distribuie postarea:

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

4 comentarii pentru “Lavandula Angustifolia Hidcote

 • Lavandă cu ceapă - Fabrica De Mov

  17 septembrie 2017 - 8:38

  […] de lavandă cu miros puternic cum este Lavanda Munstead (Lavandula Angustifolia Munstead ) sau Lavanda Hidcote (Lavandula Angustifolia Hidcote ). Ambele soiuri au talie mică şi miros foarte puternic, se vor […]

  Lasă un răspuns
 • Lavanda - manual de utilizare - Fabrica De Mov

  22 septembrie 2017 - 2:14

  […] de lavanda din aproape orice soi, dar in special dintre cele puternic aromate cum este Munstead si Hidcote sau cele cu  un aspect  deosebit ca cele din seria Ellagance, se folosesc des in scop decorativ […]

  Lasă un răspuns
 • Costel

  20 august 2020 - 8:51

  Buna ziua,

  Care are fi diferenta dintre soiul munstead si hidcote? Si care credeti ca este mai potrivit pentru a fi plantat in ghiveci (pentru interior)?

  Multumesc,

  Lasă un răspuns
 • Alin Mihai Vezure

  21 august 2020 - 15:30

  Buna ziua. Nu cred ca stiu toate diferentele sau asemanarile, ce va pot spune e ca ambele sunt foarte potrivite pentru utilizare culinara, munstead are un miros un pic mai dulce ca hidcote, munstead are o culoare de un mov pal, hidcote are un mov mai intens. Pentru interior merge si lavanda spaniola (Lavandula Stoechas), dar cred de la Angustifolia merg bine la ghiveci Dwarf Munstead.

  Lasă un răspuns

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate