Lavandula Angustifolia Ellagance

Nu voi trata separat fiecare varietate din acest soi pentru ca sunt foarte asemanatoare, diferentele fiind mai mult coloristice. Fie ca vorbim de Ellagance Sky, Ellagance Purple sau Ellagance Ice, trasaturile principale comune sunt aspectul decorativ deosebit si inflorirea inca din primul an. Coloritul atragator, forma simetrica a tufei, bogatia si densitatea mare a florilor fac ca varietatile acestui soi de lavanda sa fie foarte portivite pentru decoratiuni florale sau amenajari peisagistice. Aceleasi trasaturi deosebite le-au adus creatorilor si numeroase premii.

Fiind vorba de lavanda va creste si se va dezvolta in aceleasi conditii pe care le cunoastem ca si caracteristice lavandei: soare, sol bine drenat.

Inmultirea se face mai ales prin seminte, respectind aceleasi reguli ca la orice alt soi de lavanda. Asta nu inseamna ca nu se va putea inmulti si prin butasi.

Distribuie postarea:

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

2 comentarii pentru “Lavandula Angustifolia Ellagance

 • Sunt peste 40 de soiuri de lavanda - Fabrica De Mov

  8 ianuarie 2016 - 16:13

  […] Lavandula angustifolia „Ellagance Ice” […]

  Lasă un răspuns
 • Lavanda - manual de utilizare - Fabrica De Mov

  28 ianuarie 2016 - 9:47

  […] puternic aromate cum este Munstead si Hidcote sau cele cu  un aspect  deosebit ca cele din seria Ellagance, se folosesc des in scop decorativ in casa sau la evenimente speciale. In ultimul timp mugurii […]

  Lasă un răspuns

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate