Grădina cu lavandă – adaugă mov ambientului tău

Lavanda este o plantă perenă care poate decora spectaculos grădina dumneavoastră pe perioada verii, din iunie până în septembrie. Efectul decorativ excepţional se păstrează şi în afara sezonului floral prin aspectul foarte plăcut al tufei de lavandă.

Frunzele de un verde viu primăvara si vara, verde-argintiu toamna si iarna, precum si forma tufei uşor de modelat, fac din lavandă un excelent element de decor al gradinii.

Ramurile, frunzele şi mai ales florile dau un miros puternic de lavandă cu un efect repelent pentru insectele nedorite, dar şi un parfum liniştitor şi relaxant.

În configuraţiile solitare e recomandat ca plantarea tufelor de lavandă să se facă la distantă minimă de 70 cm de orice alt arbust sau arbore. Când dorim realizarea de borduri sau garduri vii distanţa dintre plante ar trebui sa fie de 30 cm.

Lavanda e folosită şi în combinaţii inspirate cu alţi arbuşti decorativi care au perioada de înflorire simultană cu a lavandei sau decalată. Deasemenea mai poate fi asociată sşi cu flori anuale sau bienale. Imaginaţia peisagistică e binevenită şi se pot experimenta combinaţii cât mai inedite şi atrăgătoare.

Pentru ca tot vine primăvara şi dorim puţină dezmorţire, am pregatit câteva imagini inspiraţionale pentru grădina voastră.

Asta mă face acum să mă gândesc la un concurs cu premii pentru cele mai frumoase grădini sau curţi amenajate cu lavandă exclusiv sau în combinaţii uimitoare. Voi reveni la vară cu detalii, asa ca pregatiţi aparatele foto şi fiţi pe fază cu cele mai fantastice imagini.

Tot cu ocazia acestui articol, doar pana în data de 31 martie 2020 aveti mai jos cateva pachete de butaşi de lavandă la preţuri promoţionale.

Distribuie postarea:

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

7 comentarii pentru “Grădina cu lavandă – adaugă mov ambientului tău

 • Aneta

  12 aprilie 2020 - 11:38

  Sunt minunate și iubesc levantica

  Lasă un răspuns
 • CERASELA STOINOIU

  15 aprilie 2020 - 16:34

  Astazi am plantat butasii achizitionati de la dumneavoastra. Speram sa avem primele flori in iunie.

  Lasă un răspuns
 • Ionela Mirela Salcianu

  21 martie 2021 - 5:06

  Când se plantează? Dacă fac o comanda acum, când o pot planta?

  Lasă un răspuns
 • Alin Mihai Vezure

  21 martie 2021 - 6:59

  Buna ziua. Lavanda se planteaza toamna in perioada octombtie-decembrie, iar primavara in martie-aprilie. Daca faceti comanda, le puteti planta imediat cum le prmiti.

  Lasă un răspuns
 • Aneta

  5 martie 2024 - 16:47

  Sunt minunate și iubesc levantica

  Lasă un răspuns
 • Ionela Mirela Salcianu

  5 martie 2024 - 16:47

  Când se plantează? Dacă fac o comanda acum, când o pot planta?

  Lasă un răspuns

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate