Cel mai potrivit moment pentru plantare

Mometul ales pentru plantare este foarte important, va influenta in foarte mare masura reusita oricarui startup. Cei care au mai plantat stiu asta si au experienta deja castigata. In schimb incepatorii trebuie sa stie ca sunt doua momente importante in care se pot planta butasii de lavanda in vederea infiintarii unei plantatii.

Primul moment din an este primavara, inainte de intrarea in vegetatie a butasilor. Revenirea la viata a acestora ar trebui sa-i prinda in pamant, in noul loc. Din pacate primavara sunt putine momente in care putem face acest lucru din cauza conditiilor  climaterice. In functie de suprafata pe care o avem in vedere, cunostintele de care dispunem, dar si de resursele umane, sau logistice, pe care ne putem baza, durata plantarii poate dura de la o zi pana la cateva zile, sau chiar o saptamana. Sunt ani in care primavara ne joaca feste si nu e chiar asa darnica, pe cat ne-am dori, cu vremea favorabila. E foarte posibil sa ratati momentul optim iar rata de succes sa scada mult.

Iarna nu este un anotimp favorabil datorita temperaturilor prea joase care fac ca pamantul sa fie inghetat si nepotrivit lucrarilor agricole. Si nici nu vad pe nimeni facind pe pinguinul cu lavanda in mana.

Vara e cea mai nepotrivita perioada, putini butasi ar supravietui stresului transplantarii.

Toamna pare sa fie cel mai potrivit anotimp. Dupa intrarea in repaus vegetativ a butasilor vor fi destule zile in care sa-i puteti planta. Aflati in repaus vegetativ, butasii vor avea parte de cel mai putin stress posibil si rata de succes se va apropia de 100%. Datorita ploilor de la sfarsitul toamnei pana la inceputul primaverii,  ciclurilor de inghet-dezghet, pamantul se va afana si va adera bine la radacini pregatind planta sa inceapa „cu dreptul” la venirea primaverii si intrarea in vegetatie. Castigati in acest fel cel putin cateva saptamani.

Urmeaza sa plantez in cateva zile, asa ca voi fi primul care va stii  cat de real si de valoros e sfatul de mai sus.

Distribuie postarea:

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

2 comentarii pentru “Cel mai potrivit moment pentru plantare

 • Costel

  3 septembrie 2020 - 6:24

  Buna ziua, exista posibilitatea sa ramaneti fara butasi daca dau comanda intre 1000-1500 butasi dupa data de 10 octombrie?

  Lasă un răspuns
 • Alin Mihai Vezure

  3 septembrie 2020 - 8:25

  Buna ziua. Da, este posibil, cantitatile sunt limitate si e foarte greu de anticipat care va fi volumul vanzarilor in aceasta toamna.

  Lasă un răspuns

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate