Unde-s doi …

De fapt unde-s trei puterea creste. E nevoie de 3 persoane pentru a face o organizatie, asociatie, partid sau alta entitate de grup. Nici nu ai nevoie de mai mult pentru inceput. Initiezi o asociatie cu un grup mic de oameni hotarati si implicati si ai mai multe sanse sa realizezi un proiect viabil. O asociatie „heirupista” de regula da batai de cap pe orice termen scurt, mediu si lung. Plus ca am impresia ca servesc de regula unor alte de scopuri decat cele declarate public sau in discutiile de grup.

Pe la mijlocul lunii februarie am initiat o actiune de identificare a unor doritori de taieturi de lavanda pentru inradacinare. Eu aveam nevoie de 20-30 de mii de bucati, gasisem vanzator dar acesta nu accepta tranzactii sub 50.000 de bucati. Eu n-aveam niciun interes sa cumpar acea cantitate minima si apoi s-o revand, asa ca m-am gandit sa mai caut persoane interesate. S-a dovedit ca erau cu mult mai multe decat am crezut initial.

S-a strans o solicitare de taieturi de cateva ori mai mare decat decat minimul solicitat de vanzatoare si in acest fel am putut negocia si un pret semnificativ mai redus. Odata activat „Grupul cumparatorilor de taieturi de lavanda” 🙂 s-a creat ceva zumzet pe tema asta si a aparut si un alt vanzator cu o oferta mai buna.

Prin asocierea noastra ad-hoc am reusit sa creem o cerere unica importanta pe piata, si piata la randul ei a creat o oferta mai buna si mai diversificata, cu conditii de livrare si plata diferte. Acum, cand scriu acest articol, a fost livrata o mare parte din marfa si deja avem un feedback foarte pozitiv de la cumparatori.

Restul pare ca se incadreaza in termenele si conditiile stabilite de comun acord si, cu un pic de noroc si bunavointa, la final vom avea toti cumparatorii si vanzatorii multumiti. (Multumesc pe aceasta cale lui Zuckerberg pentru Facebook 🙂 hehehe – ce-mi place asta cu „multumesc pe aceasta cale”. Adevarul e ca ne-a ajutat foarte mult sa comunicam si sa schimbam informatii, ar fi fost mult mai greu sa punem la punct toate detaliile in timpul scurt avut la dispozitie.)

Am dat doar un simplu exemplu de ce poate face un grup de oameni determinati. Cam asta e si rolul unei asociatii, sa stranga la un loc oameni si idei si sa creeze oportunitati in folosul membrilor si partenerilor.

Ideea nu este noua dar pare ca s-a copt indeajuns incat sa apara acea masa critica de persoane, interese si „know-how” sa poata fi pusa in aplicare.

Luna aceasta urmeaza sa avem o intalnire, tot la Cluj, pe tema infiintarii unei asociatii a cultivatorilor de lavanda. Inca nu am toate detaliile dar va rog sa urmariti acest articol pe Facebook sau pe blog si voi reveni cu amanuntele necesare.

Distribuie postarea:

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

2 comentarii pentru “Unde-s doi …

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate