Grădinile japoneze sunt cunoscute în întreaga lume pentru frumusețea și simplitatea lor. Una dintre cele mai prețuite și îndrăgite plante utilizate în aceste grădini este artarul japonez (Acer palmatum). Cu frunzișul său distinctiv și formele sale variate, acesta adaugă o notă de eleganță și armonie oricărei amenajări peisagistice. Vă invităm să descoperiți mai multe despre această specie fascinantă și să aflați cum poate transforma grădina dumneavoastră într-un adevărat paradis.

Artarul japonez este originar din Japonia și Coreea, iar cultivarea sa s-a răspândit în întreaga lume datorită frumuseții sale deosebite. O caracteristică distinctivă a acestui copac este frunzișul său deosebit de frumos, cu forme variate și culori vibrante. Frunzele artarului japonez pot fi de culoare roșie, portocalie, galbenă sau verde, iar această diversitate de nuanțe îi conferă o frumusețe aparte în fiecare anotimp.

Primăvara, artarul japonez se îmbracă într-un mănunchi de frunze delicate, care apar în nuanțe de roz și verde deschis. Această perioadă este una dintre cele mai spectaculoase, deoarece frunzișul începe să se desfășoare treptat, creând o imagine fascinantă și plină de viață. În timpul verii, artarul japonez rămâne o prezență impresionantă în grădină, oferind o umbră răcoroasă și plăcută, iar culorile frunzișului pot varia de la verde intens la verde închis, rosu aprins, portocalie sau galben.

Toamna este anotimpul care scoate în evidență adevărata splendoare a artarului japonez. Frunzele capătă culori intense de roșu, portocaliu și galben, transformând copacul într-un spectacol vizual de neuitat. Această schimbare de culoare adaugă o notă de căldură și romantism grădinii dumneavoastră și poate crea peisaje cu adevărat pitorești.

Pentru a beneficia în plin de frumusețea artarului japonez, este important să îi oferiți condițiile potrivite de creștere. Acest copac preferă o expunere parțială la soare și un sol bine drenat. În plus, artarul japonez poate fi modelat în diferite forme prin tăiere și îngrijire adecvată, oferindu-vă astfel posibilitatea de a-l integra în designul grădinii într-un mod personalizat.

În concluzie, artarul japonez este o alegere ideală pentru oricine dorește să aducă un strop de eleganță și echilibru în grădina sa. Frunzișul său distinctiv, culorile vibrante și formele variate îl fac să iasă în evidență în orice peisaj. Indiferent de anotimp, artarul japonez va fi mereu o sursă de bucurie și inspirație pentru privitori. Așadar, nu ezitați să încorporați acest copac minunat în grădina dumneavoastră și veți avea parte de un spațiu deosebit de frumos și relaxant.

Distanta de plantare

5 m

Inaltimea la maturitate

2-3 m

Lumina

semi-umbra

Perioada de plantare

tot timpul anului

Rezistenta la inghet

-25

Sol

usor acid

Talie

medie

Tip material săditor

arbor ornamental

Udare

Moderata

Ambalare și transport

Boli si daunatori

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Arțar japonez – Acer palmatum ”Pixie””

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate