Trachelospermum jasminoides

Aspectul: Trachelospermum jasminoides, cunoscut și sub numele de iasomie de Madagascar sau iasomie de ceară, este o plantă liană cu frunziș verde strălucitor și flori albe parfumate. Florile sale delicate, asemănătoare cu cele de iasomie, emană un miros dulce și îmbietor, iar frunzele sale lucioase adaugă o notă de prospețime și eleganță în peisaj.

Cerințele de îngrijire: Această plantă preferă solurile bine drenate și bogate în substanțe nutritive. Este important să fie plantată într-un loc cu expunere la soare parțial sau umbră, evitând expunerea directă la soare puternic. Udarea regulată în timpul perioadelor uscate și tăierea periodică a lăstarilor uscați sau învechiti contribuie la menținerea sănătății și frumuseții plantei.

Boli și dăunători: Trachelospermum jasminoides este în general o plantă rezistentă la boli și dăunători. Cu toate acestea, poate fi susceptibilă la atacul afidelor sau la infecții fungice în condiții de umiditate excesivă sau în soluri necorespunzătoare. Monitorizarea regulată și igiena adecvată a plantei ajută la prevenirea acestor probleme.

Utilizările în peisagistică: Datorită frumuseții sale și a parfumului îmbietor al florilor, Trachelospermum jasminoides este adesea folosită pentru a acoperi garduri, pergole sau alte structuri verticale în grădini sau peisaje. De asemenea, poate fi cultivată în ghivece sau containere și amplasată pe terase, balcoane sau în interiorul caselor pentru a aduce o notă exotică și plăcută.

Posibilele asocieri cu alte plante: Această plantă se asociază frumos cu alte plante cu flori perene sau cu frunziș decorativ, cum ar fi rozmarinul, lavanda, salviei, azaleele sau hortensiile. Combinația lor poate crea un cadru diversificat și atrăgător în grădină sau peisaj.

Informații esențiale despre Trachelospermum jasminoides:

 • Anotimp de interes: Primăvara și vara, în timpul înfloririi.
 • Culoarea florilor: Alb.
 • Culoarea frunzelor: Verde strălucitor.
 • Diametrul coroanei: Variabil, în funcție de suport și tăiere.
 • Talie: Agățătoare.
 • Înălțimea la maturitate: 2-5 metri sau mai mult, în funcție de condiții.
 • Perioada de inflorire: Vară.
 • Lumina: Soare parțial sau umbră.
 • Rezistența la îngheț: Moderată.
 • Sol: Bine drenat, bogat în substanțe nutritive.
 • pH sol: 6.0 – 7.5.
 • Distanta de plantare: Depinde de structura de susținere, de obicei 1-2 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Primăvara sau toamna, evitând perioadele de ger sau de căldură excesivă.

Trachelospermum jasminoides este o alegere excelentă pentru cei care apreciază plantele cu flori parfumate și aspect atrăgător. Cu îngrijire adecvată, poate aduce o notă de eleganță și prospețime în orice grădină sau peisaj.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

alb

Perioada de inflorire

august, iulie

Culoarea frunzelor

verde luminos

Anotimp de interes

vara

Diametrul coroanei

variabil

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, umbră

Rezistenta la inghet

– 15, -12

Sol

bine drenat, fertil

Ph sol

neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

2-3 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

30-50 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

1,5 m

Udare

Moderata

Utilizare

fundal, peisagistic

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Trachelospermum jasminoides (30 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate