Rhododendron (AP) ‘Daviesii’

Aspectul: Rhododendronul ‘Daviesii’ este o specie cu flori spectaculoase și aspect elegant. Inflorescențele sale sunt alcătuite din flori albe-crem sau roz pal, grupate în umbrele compacte și bogate. Frunzișul său verde închis, lucios și persistent oferă un cadru perfect pentru florile sale, creând un aspect plin de farmec în grădină sau peisaj.

Cerințele de îngrijire: Pentru a se dezvolta în mod optim, Rhododendronul ‘Daviesii’ necesită un sol acid, bine drenat, și o expunere la lumină parțială sau umbră. Udarea regulată și aplicarea îngrășămintelor specifice plantelor acidofile contribuie la menținerea unei stări sănătoase și la o înflorire abundentă.

Boli și dăunători: Ca majoritatea speciilor de rhododendron, ‘Daviesii’ poate fi susceptibil la boli precum făinarea și alte infecții fungice, precum și la atacul afidelor sau al altor dăunători comuni. Monitorizarea regulată și tratamentul adecvat pot ajuta la prevenirea și gestionarea acestor probleme.

Utilizările în peisagistică: Datorită frumuseții sale spectaculoase, ‘Daviesii’ este adesea folosit ca plantă solitară în grădini, alei sau spații verzi, dar poate fi și integrat în combinații de plante mixte sau borduri de flori. Este ideal pentru a crea accentuări vizuale sau pentru a aduce o notă de eleganță în orice peisaj.

Posibilele asocieri cu alte plante: Rhododendronul ‘Daviesii’ se asociază frumos cu alte plante cu flori și frunziș ornamental, cum ar fi azaleele, hortensiile, iasomia sau coniferele pitice. Combinațiile lor pot aduce o varietate de texturi și culori în peisaj, creând un efect vizual plăcut și diversificat.

Informații esențiale despre Rhododendron (AP) ‘Daviesii’:

 • Anotimp de interes: Primăvara, în timpul înfloririi.
 • Culoarea florilor: Alb-crem sau roz pal.
 • Culoarea frunzelor: Verde închis.
 • Diametrul coroanei: Variabil, în funcție de tăiere și modelare.
 • Talie: Compactă și bine ramificată.
 • Înălțimea la maturitate: Aproximativ 1.5-2 metri.
 • Perioada de inflorire: Primăvara, timpurie sau mijlocie.
 • Lumina: Soare parțial sau umbră.
 • Rezistența la îngheț: Bună.
 • Sol: Acid, bine drenat.
 • pH sol: 4.5 – 6.0.
 • Distanța de plantare: Aproximativ 1.5-2 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Toamna sau primăvara.

Rhododendronul ‘Daviesii’ este o alegere excelentă pentru cei care apreciază frumusețea florilor spectaculoase și a frunzișului luxuriant. Cu condiții de îngrijire adecvate, această specie poate deveni un punct focal atrăgător în orice grădină sau peisaj.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

alb-crem, alb-roz

Perioada de inflorire

aprilie, mai

Culoarea frunzelor

verde intens

Anotimp de interes

primavara

Diametrul coroanei

variabil

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, umbră

Rezistenta la inghet

-23

Sol

bine drenat

Ph sol

acid

Inaltimea la maturitate

1,5 – 2,5 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

30-50 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

1,5 m

Udare

Moderata

Utilizare

peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Rhododendron (AP) ‘Daviesii’ (30 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate