Rhododendronul ‘Golden Eagle’ este o varietate impresionantă, cu flori mari și strălucitoare în nuanțe de portocaliu intens. Inflorescențele sale abundente aduc o notă de strălucire și eleganță în grădină sau peisaj. Frunzișul său lucios și verde intens completează frumusețea sa, oferind un aspect ornamental pe tot parcursul anului.

Cerințele de îngrijire: Pentru a se dezvolta în condiții optime, Rhododendronul ‘Golden Eagle’ necesită o expunere la lumină moderată și soluri acide, bine drenate. Udarea regulată și aplicarea unui îngrășământ specific pentru plantele de acidofilă în perioadele de creștere activă contribuie la o înflorire abundentă și la menținerea unei stări sănătoase.

Boli și dăunători: Ca majoritatea speciilor de rhododendron, ‘Golden Eagle’ poate fi afectat de boli precum făinarea sau boli fungice care afectează frunzele și florile. De asemenea, poate fi vulnerabil la atacul afidelor sau al altor dăunători comuni ai plantelor cu flori. Monitorizarea regulată și tratarea promptă a eventualelor probleme pot contribui la menținerea sănătății plantei.

Utilizările în peisagistică: Datorită florilor sale atrăgătoare și a frunzișului dens și persistent, ‘Golden Eagle’ este adesea folosit ca plantă solitară în grădini, borduri sau alei. De asemenea, poate fi integrat în combinații de plante cu alte specii de rhododendron sau cu alte plante cu flori, creând compoziții spectaculoase și armonioase.

Posibilele asocieri cu alte plante: Rhododendronul ‘Golden Eagle’ se asociază frumos cu alte plante cu flori în nuanțe complementare sau contrastante, precum hortensiile albe sau mov, azaleele sau iasomia. Combinațiile lor pot crea efecte vizuale interesante și diverse în peisaj.

Informații esențiale despre Rhododendron (AK) ‘Golden Eagle’:

 • Anotimp de interes: Primăvara, în perioada de înflorire.
 • Culoarea florilor: Portocaliu intens.
 • Culoarea frunzelor: Verde intens.
 • Diametrul coroanei: Variabil, în funcție de tăierea și modelarea regulată.
 • Talie: Compactă și bine ramificată.
 • Înălțimea la maturitate: Aproximativ 1.5-2 metri.
 • Perioada de inflorire: Primăvara, timpurie sau mijlocie.
 • Lumina: Soare parțial sau umbră.
 • Rezistența la îngheț: Bună.
 • Sol: Acid, bine drenat.
 • pH sol: 4.5 – 6.0.
 • Distanța de plantare: Aproximativ 1.5-2 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Toamna sau primăvara.

Rhododendronul ‘Golden Eagle’ este o alegere excelentă pentru cei care caută o plantă cu flori spectaculoase și aspect ornamental pentru grădina sau peisajul lor. Cu condiții de îngrijire adecvate, această varietate va aduce o notă de eleganță și frumusețe în orice spațiu verde.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

portocaliu intens

Perioada de inflorire

aprilie, mai

Culoarea frunzelor

verde intens

Anotimp de interes

primavara

Diametrul coroanei

variabil

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, umbră

Rezistenta la inghet

-23

Sol

bine drenat

Ph sol

acid

Inaltimea la maturitate

1,5 – 2,5 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

30-50 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

1,5 m

Udare

Moderata

Utilizare

peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Rhododendron (AK) ‘Golden Eagle’ (30 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate