Rhododendron (AK) ‘Anneke’

Aspectul: Rhododendronul ‘Anneke’ este o specie de rododendron cu o înfățișare deosebit de atrăgătoare. Are flori mari și spectaculoase, cu petale în nuanțe vibrante de galben deschis până la galben intens, care adaugă un farmec aparte în grădină sau peisaj. Frunzișul său lucios și persistent completează frumusețea sa, oferind un decor verde pe tot parcursul anului.

Cerințele de îngrijire: ‘Anneke’ are nevoie de o locație bine luminată, dar protejată de soarele puternic al după-amiezii. Solul trebuie să fie acid, bogat în substanțe nutritive și bine drenat. Udarea regulată, mai ales în perioadele secetoase, și aplicarea unui îngrășământ specific pentru rododendroni în primăvară și toamnă contribuie la o creștere sănătoasă și abundentă a plantei.

Boli și dăunători: Rhododendronul ‘Anneke’ poate fi afectat de boli precum făinarea, în special în condiții de umiditate ridicată, sau de daunatori cum ar fi afidele și gândacii. Este important să se monitorizeze starea plantei și să se ia măsuri preventive sau curative atunci când este necesar pentru a menține sănătatea și frumusețea ei.

Utilizările în peisagistică: Datorită florilor sale spectaculoase și a frunzișului verde atrăgător, ‘Anneke’ este adesea folosită ca plantă solitară sau în grupuri în grădini, pe alei sau în zone de agrement. De asemenea, poate fi integrată în designul peisajelor formale sau informale pentru a aduce un plus de culoare și eleganță.

Posibilele asocieri cu alte plante: Rhododendronul ‘Anneke’ se asociază armonios cu alte plante cu flori și frunziș decorativ în nuanțe complementare, cum ar fi azaleele, hortensiile sau crinii. Combinația lor poate crea aranjamente florale impresionante și interesante în grădină.

Informații esențiale despre Rhododendron (AK) ‘Anneke’:

 • Anotimp de interes: Primăvara, când înflorește.
 • Culoarea florilor: Galben deschis până la galben intens.
 • Culoarea frunzelor: Verde intens, persistent.
 • Diametrul coroanei: Variabil, în funcție de tăierea și modelarea regulată.
 • Talie: Compactă și bine ramificată.
 • Înălțimea la maturitate: 1.5-2 metri.
 • Perioada de inflorire: Primăvara.
 • Lumina: Soare parțial sau umbră.
 • Rezistența la îngheț: Bună.
 • Sol: Acid, bine drenat.
 • pH sol: 4.5 – 6.0.
 • Distanța de plantare: 1.5-2 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Toamna sau primăvara.

Rhododendronul ‘Anneke’ aduce o notă de eleganță și culoare în grădină și este o alegere minunată pentru cei care apreciază frumusețea plantelor cu flori spectaculoase și aspect ornamental. Cu cerințe minime de îngrijire și o rezistență bună la condiții diferite de mediu, acesta este o adiție deosebită la orice spațiu verde.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

galben, galben intens

Perioada de inflorire

aprilie, mai

Culoarea frunzelor

verde intens

Anotimp de interes

primavara

Diametrul coroanei

variabil

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, umbră

Rezistenta la inghet

-23

Sol

bine drenat

Ph sol

acid

Inaltimea la maturitate

1,5 – 2,5 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

30-50 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

1,5 m

Udare

Moderata

Utilizare

peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Rhododendron (AK) ‘Anneke’ (30 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate