Osmanthus burkwoodii este un arbust veșnic verde care atrage atenția prin frunzișul său dens și florile extrem de parfumate. Originar din regiuni temperate, acest arbust este apreciat nu doar pentru estetica sa, ci și pentru capacitatea de a îmbunătăți aerul cu parfumul său plăcut.

Aspect Atractiv

Osmanthus burkwoodii se remarcă prin frunzele sale ovale, lucioase, de culoare verde închis, care aduc o textură elegantă grădinii pe tot parcursul anului. În timpul primăverii, arbustul produce flori mici, albe-cremoase, grupate în buchete dense. Aceste flori nu sunt doar frumoase, ci și incredibil de parfumate, umplând aerul cu un miros dulce, similar cu cel al iasomiei.

Cerințe de Îngrijire

Osmanthus burkwoodii este relativ ușor de întreținut, făcându-l o alegere ideală pentru grădinarii de toate nivelurile de experiență. Preferă o expunere la soare sau semiumbră și tolerează o varietate de tipuri de sol, deși solurile bine drenate și ușor acide sunt ideale. Necesită udare regulată, dar trebuie evitată stagnarea apei pentru a preveni bolile radiculare. Tăierile se fac de obicei după înflorire pentru a menține forma și densitatea dorită.

Boli și Dăunători

Deși este destul de rezistent, Osmanthus burkwoodii poate fi afectat de dăunători precum afidele, acarienii și păianjenii roșii. De asemenea, poate suferi de boli fungice dacă este expus la condiții de umiditate excesivă. Monitorizarea regulată și intervenția promptă cu tratamente adecvate sunt esențiale pentru menținerea sănătății plantei.

Utilizări în Peisagistică

Osmanthus burkwoodii este versatil în peisagistică. Datorită frunzișului său dens, este ideal pentru garduri vii, oferind intimitate și un fundal verde plăcut pe tot parcursul anului. De asemenea, poate fi folosit ca plantă solitară, adăugând un punct focal aromatic și vizual. Este excelent pentru grădini formale și informale și se integrează bine în borduri mixte.

Asocieri cu Alte Plante

Arbustul se combină bine cu alte plante care preferă condiții similare de creștere. Azaleele și rododendronii, cu frunzele lor mari și florile vibrante, completează frunzișul verde închis al osmanthusului. De asemenea, poate fi asociat cu plante perene sau bulboase de primăvară, precum lalelele și narcisele, pentru a crea un contrast de culori și texturi în grădină.

Informații Specifice Plantei

 • Anotimp de interes: Primăvară pentru înflorire, tot anul pentru frunziș
 • Culoarea florilor: Alb crem
 • Culoarea frunzelor: Verde închis
 • Diametrul coroanei: Până la 2-3 metri la maturitate
 • Talie: Arbust
 • Înălțimea la maturitate: 2-4 metri
 • Perioada de înflorire: Primăvara (aprilie-mai)
 • Lumina: Soare până la semiumbră
 • Rezistența la îngheț: Bună, până la -20°C
 • Sol: Preferă soluri bine drenate, ușor acide
 • pH sol: Acidic până la neutru
 • Distanța de plantare: 1-1.5 metri între plante pentru a permite dezvoltarea completă
 • Perioada de plantare: Toamna sau primăvara

Osmanthus burkwoodii este o alegere excelentă pentru orice grădină datorită frumuseții sale perene, parfumul deosebit al florilor și ușurința de întreținere. Acest arbust adaugă valoare estetică și funcțională peisajului, fiind ideal pentru garduri vii, plante solitare sau combinații în borduri mixte. Investind în această plantă, adăugați o notă de eleganță și un parfum îmbietor grădinii dumneavoastră.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

alb-crem

Perioada de inflorire

aprilie, mai

Culoarea frunzelor

verde intens

Anotimp de interes

tot timpul anului

Diametrul coroanei

2 – 3 m

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, soare

Rezistenta la inghet

-20

Sol

bine drenat, usor acid

Ph sol

neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

3 – 4 m

Forma de ambalare

ghiveci

Inaltimea plantei la livrare

30-40 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

1,5 m

Udare

Moderata

Utilizare

aliniamente, gard viu, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Osmanthus Burkwoodii (>30 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate