Nandina domestica ‘Firepower’ este o plantă ornamentala cu un aspect atrăgător și versatilitate în peisagistică, aducând o notă de culoare și eleganță în grădini și peisaje. Cunoscută și sub numele de bambus decorativ, această varietate se remarcă prin frunzișul său compact și vibrant, oferind multiple beneficii și utilizări în designul peisagistic.

Aspectul atrăgător: Nandina domestica ‘Firepower’ se remarcă prin frunzișul său compact și colorat, care trece prin diferite nuanțe în funcție de sezon. În timpul primăverii și verii, frunzele sunt de un verde intens, care devin portocalii și roșiatice în timpul sezonului rece, oferind un spectacol coloristic interesant pe tot parcursul anului.

Cerințele de îngrijire: Această plantă este ușor de întreținut, preferând expunerea la soare parțial sau umbră și soluri bine drenate. Udarea moderată și tăierea periodică a ramurilor moarte sau deteriorate contribuie la menținerea formei și sănătății plantei.

Boli și dăunători: Nandina domestica ‘Firepower’ este în general rezistentă la boli și dăunători, dar poate fi afectată de afide sau de boli fungice în condiții de umiditate excesivă. Monitorizarea regulată și tratamentele preventive pot ajuta la menținerea sănătății plantei.

Utilizările în peisagistică: Această varietate este ideală pentru a fi utilizată ca plantă solitară, pentru a forma grupe sau pentru a crea borduri și garduri vii. De asemenea, poate fi folosită pentru a adăuga culoare și textură în grădini japoneze, în jurul caselor sau în parcuri și spații verzi urbane.

Asocieri cu alte plante: Se asociază frumos cu plante cu frunziș colorat sau cu flori pentru a crea contrast și armonie în grădină. Asocierile cu plante perene precum ferns, azalee sau hortensii pot adăuga un plus de frumusețe și diversitate în peisaj.

Informații esențiale despre Nandina domestica ‘Firepower’:

 • Anotimp de interes: Toate anotimpurile, datorită schimbărilor de culoare ale frunzișului.
 • Culoarea florilor: Alb-roz, neînsemnate.
 • Culoarea frunzelor: Verde intens în sezonul cald, portocaliu-roșu în sezonul rece.
 • Diametrul coroanei: 0.6-0.9 metri.
 • Talie: Compactă.
 • Înălțimea la maturitate: 0.6-0.9 metri.
 • Perioada de inflorire: Primăvară-vară.
 • Lumina: Soare parțial până la umbră.
 • Rezistența la îngheț: Bună.
 • Sol: Bine drenat.
 • pH sol: 5.5 – 6.5.
 • Distanța de plantare: 0.6-0.9 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Toamna sau primăvara.

Nandina domestica ‘Firepower’ este o alegere excelentă pentru cei care caută o plantă ornamentală cu un aspect interesant și ușor de întreținut, pentru a aduce un plus de culoare și eleganță în grădină sau peisajul lor. Cu frunzișul său vibrant și schimbările de culoare spectaculoase, această plantă adaugă un farmec aparte și o notă distinctivă în orice spațiu verde.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

alb-roz

Perioada de inflorire

iulie, iunie, mai

Culoarea frunzelor

portocaliu-rosu, verde intens

Anotimp de interes

tot timpul anului

Diametrul coroanei

0,6 – 1 m

Talie

mica

Lumina

semi-umbra, umbră

Rezistenta la inghet

-20

Sol

bine drenat

Ph sol

neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

0,5-1 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

30-40 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

0,5-1 m

Udare

Ponderata

Utilizare

fundal, gard viu, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Nandina domestica ‘Firepower’ (25-30 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate