Mahonia japonica este o plantă ornamentala cu o apariție atrăgătoare, apreciată pentru frunzișul său luxuriant și florile parfumate, oferind o serie de beneficii și utilizări în peisagistică. Originară din Asia de Est, această specie este populară pentru aspectul său elegant și pentru capacitatea sa de a adăuga un farmec distinct în grădini și peisaje.

Aspectul atrăgător: Mahonia japonica este cunoscută pentru frunzișul său verde întunecat, lucios și pentru flori parfumate, grupate în ciorchini de un galben pal. Frunzele sunt compuse din frunzulițe lanceolate, care creează un efect de frunziș bogat și dens, oferind un cadru verde atrăgător în orice sezon.

Cerințele de îngrijire: Această plantă este relativ ușor de întreținut, preferând soluri bine drenate, umede și expunerea la soare parțial sau umbră. Udarea regulată în perioadele secetoase și tăierea anuală a ramurilor moarte sau deteriorate sunt recomandate pentru menținerea sănătății și aspectului plantei.

Boli și dăunători: Mahonia japonica este în general rezistentă la boli și dăunători, dar poate fi susceptibilă la atacurile de afide sau de ciuperci, în special în condiții de umiditate excesivă. Monitorizarea regulată și aplicarea tratamentelor preventive pot ajuta la menținerea sănătății plantei.

Utilizările în peisagistică: Această specie este ideală pentru a fi utilizată ca plantă solitară, pentru a forma garduri vii sau pentru a aduce un accent de culoare și parfum în grădinile de tip japonez sau mediteranean. De asemenea, poate fi utilizată pentru a atrage păsări și insecte polenizatoare în grădină.

Asocieri cu alte plante: Se asociază frumos cu plante perene și arbuști, cum ar fi azaleele, ferns, hortensiile și diverse specii de rododendron, pentru a crea compoziții armonioase și interesante în grădină.

Informații esențiale despre Mahonia japonica:

 • Anotimp de interes: Iarnă (pentru florile parfumate) și primăvară-vară (pentru frunzișul verde închis).
 • Culoarea florilor: Galben pal.
 • Culoarea frunzelor: Verde întunecat, lucios.
 • Diametrul coroanei: Variabil, în funcție de condițiile de creștere.
 • Talie: Medie.
 • Înălțimea la maturitate: 1-2 metri.
 • Perioada de inflorire: Iarna până în primăvară.
 • Lumina: Soare parțial până la umbră.
 • Rezistența la îngheț: Bună.
 • Sol: Bine drenat, umed.
 • pH sol: 5.5 – 6.5.
 • Distanța de plantare: 0.9-1.2 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Toamna sau primăvara, pentru a permite rădăcinilor să se stabilească înainte de venirea iernii sau a perioadei secetoase.

Mahonia japonica este o alegere excelentă pentru cei care doresc să aducă un element de eleganță și parfum în grădina sau peisajul lor. Cu frunzișul său luxuriant și florile sale parfumate, această plantă oferă un cadru verde atrăgător și o experiență sensorială plăcută pentru orice spațiu verde.

Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

 

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

galben

Perioada de inflorire

decembrie

Culoarea frunzelor

verde

Anotimp de interes

iarna, primavara

Diametrul coroanei

variabil

Talie

mica

Lumina

semi-umbra, umbră

Rezistenta la inghet

-18

Sol

bine drenat, umed

Ph sol

neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

1-2 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

30-40 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

1,5 m

Udare

Moderata

Utilizare

fundal, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Mahonia japonica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate