Mahonia ‘Cabaret’ este o plantă ornamentală atrăgătoare și versatilă, apreciată pentru frunzișul său luxuriant și florile parfumate, care adaugă un farmec aparte în orice grădină sau peisaj. Această specie hibridă combină frumusețea și robustețea părinților săi, oferind o varietate cu multiple beneficii și utilizări în peisagistică.

Aspectul atrăgător: Mahonia ‘Cabaret’ se remarcă prin frunzișul său lucios, de culoare verde închis, care adaugă o notă de eleganță și vitalitate în peisaj. Florile sale galbene, parfumate, apar în iarna timpurie, atrăgând privirile și parfumând aerul din jur.

Cerințele de îngrijire: Această plantă este ușor de întreținut, preferând expunerea la soare parțial sau la umbră și un sol bine drenat, umed, dar nu excesiv de ud. Udarea regulată în perioadele secetoase și aplicarea unui mulci în jurul bazei plantei pentru a menține umiditatea sunt recomandate. Tăierea regulată a ramurilor moarte sau deteriorate contribuie la menținerea formei și sănătății plantei.

Boli și dăunători: Mahonia ‘Cabaret’ este în general rezistentă la boli și dăunători, dar poate fi susceptibilă la afide și boli fungice, în special în condiții de umiditate excesivă. Monitorizarea regulată și tratamentele preventive pot ajuta la menținerea sănătății plantei.

Utilizările în peisagistică: Această varietate de mahonie este ideală pentru a fi utilizată ca plantă solitară, pentru a crea borduri sau garduri vii, sau pentru a aduce o notă de culoare și parfum în grădini japoneze sau în peisajele de tip mediteranean. De asemenea, poate fi utilizată pentru a atrage păsări și insecte polenizatoare în grădină.

Asocieri cu alte plante: Se asociază frumos cu o varietate de plante perene și arbuști, cum ar fi rhododendronul, ferns, azalee și diverse specii de hortensii, pentru a crea compoziții armonioase și interesante în grădină.

Informații esențiale despre Mahonia ‘Cabaret’:

 • Anotimp de interes: Iarnă (pentru florile parfumate) și primăvară-vară (pentru frunzișul verde închis).
 • Culoarea florilor: Galben.
 • Culoarea frunzelor: Verde închis.
 • Diametrul coroanei: Variabil, în funcție de condițiile de creștere.
 • Talie: Medie.
 • Înălțimea la maturitate: 1.2-1.5 metri.
 • Perioada de inflorire: Iarna timpurie.
 • Lumina: Soare parțial până la umbră.
 • Rezistența la îngheț: Bună.
 • Sol: Bine drenat, umed.
 • pH sol: 5.5 – 6.5.
 • Distanța de plantare: 0.9-1.2 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Toamna sau primăvara, pentru a permite rădăcinilor să se stabilească înainte de venirea iernii sau a perioadei secetoase.

Mahonia ‘Cabaret’ este o alegere excelentă pentru oricine caută o plantă ornamentală cu aspect atrăgător și ușor de întreținut, pentru a aduce un element de eleganță și vitalitate în grădina sau peisajul său. Cu frunzișul său luxuriant, florile parfumate și capacitatea sa de a atrage biodiversitatea în grădină, Mahonia ‘Cabaret’ este o adiție minunată pentru orice spațiu verde.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

portocaliu intens

Perioada de inflorire

decembrie

Culoarea frunzelor

verde inchis

Anotimp de interes

iarna, primavara

Diametrul coroanei

variabil

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, umbră

Rezistenta la inghet

-23

Sol

bine drenat, umed

Ph sol

neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

1,2 – 1,8 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

20-25 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

0,5 m

Udare

Moderata

Utilizare

fundal, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Mahonia ‘Cabaret’ (25-30 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate