Liliac de vară alb – Buddleja davidii ‘White Profusion’

Liliac de vara alb – Buddleja davidii ‘White Profusion’, cunoscută și sub numele de liliac de vară, este o plantă ornamentală spectaculoasă, apreciată pentru florile sale albe, parfumate și capacitatea de a atrage fluturi și alte polenizatoare. Această plantă adaugă un plus de farmec oricărei grădini sau peisaj, fiind ideală pentru grădinarii care doresc să creeze un mediu vibrant și plin de viață.

Aspect Atractiv

Liliac de vara alb – Buddleja davidii ‘White Profusion’ se remarcă prin inflorescențele sale mari, conice, de culoare albă pură, care apar în ciorchini lungi și grațioși. Florile parfumate, care înfloresc abundent pe tot parcursul verii și toamnei, atrag numeroși fluturi și albine, aducând astfel un plus de viață și mișcare în grădină. Frunzele sunt lanceolate, de culoare verde închis pe partea superioară și alb-argintiu pe partea inferioară, adăugând un contrast plăcut.

Cerințe de Îngrijire

Liliac de vara alb – Buddleja davidii ‘White Profusion’ este relativ ușor de întreținut și foarte adaptabilă. Preferă solurile bine drenate, dar poate tolera și solurile sărace, nisipoase sau calcaroase. Această plantă se dezvoltă cel mai bine în plin soare, dar poate tolera și semiumbra. Este tolerantă la secetă odată stabilită, dar udarea regulată este recomandată în perioadele secetoase pentru a menține înflorirea abundentă. Tăierea se face de obicei la sfârșitul iernii sau începutul primăverii, pentru a stimula o creștere viguroasă și o înflorire prolifică.

Boli și Dăunători

Liliac de vara alb – Buddleja davidii ‘White Profusion’ este în general rezistentă la boli și dăunători, dar poate fi ocazional afectată de afide, păianjeni roșii și mucegaiul praf. Monitorizarea regulată și aplicarea tratamentelor preventive, cum ar fi insecticidele și fungicidele adecvate, pot ajuta la menținerea sănătății plantei. Asigurarea unei bune circulații a aerului și evitarea udării frunzișului pot preveni problemele fungice.

Utilizări în Peisagistică

Datorită înfloririi sale spectaculoase și a atractivității pentru polenizatori, Liliac de vara alb – Buddleja davidii ‘White Profusion’ este ideal pentru grădinile de flori, grădinile de faună sălbatică și aranjamentele peisagistice mixte. Poate fi utilizată ca plantă solitară pentru a crea un punct focal impresionant sau plantată în grupuri pentru a forma borduri spectaculoase. De asemenea, este excelentă pentru a adăuga înălțime și structură grădinilor de vară.

Asocieri cu Alte Plante

Liliac de vara alb – Buddleja davidii ‘White Profusion’ se combină bine cu alte plante perene și arbuști. Poate fi plantată alături de lavandă, echinaceea, rudbeckia și verbena pentru a crea straturi variate de texturi și culori. De asemenea, se potrivește bine cu alte plante cu flori de vară, cum ar fi trandafirii și crinii, contribuind la crearea unui peisaj bogat și diversificat.

Informații Specifice Plantei

 • Anotimp de interes: Vara și toamna pentru înflorire; tot anul pentru frunziș
 • Culoarea florilor: Alb pur
 • Culoarea frunzelor: Verde închis pe partea superioară, alb-argintiu pe partea inferioară
 • Diametrul coroanei: Aproximativ 1.5-2 metri
 • Talie: Arbust
 • Înălțimea la maturitate: 2-3 metri
 • Perioada de înflorire: Iunie-septembrie
 • Lumina: Plin soare până la semiumbră
 • Rezistența la îngheț: Bună, până la -20°C
 • Sol: Bine drenat, poate tolera soluri sărace
 • pH sol: Ușor acid până la alcalin
 • Distanța de plantare: 1.5-2 metri între plante
 • Perioada de plantare: Primăvara sau toamna

Concluzie

Liliac de vara alb – Buddleja davidii ‘White Profusion’ este o alegere excelentă pentru grădinarii care doresc să adauge un element de spectaculozitate și viață în grădinile lor. Cu florile sale mari și parfumate, care atrag polenizatori, și frunzișul său atractiv, această plantă oferă un interes continuu pe tot parcursul verii și toamnei. Cu cerințele sale moderate de îngrijire și rezistența bună la condițiile de mediu, Buddleja davidii ‘White Profusion’ va aduce frumusețe și bucurie oricărui peisaj.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

alb

Perioada de inflorire

vara

Culoarea frunzelor

verde

Anotimp de interes

tot timpul anului

Diametrul coroanei

1 – 1,5 m

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, soare

Rezistenta la inghet

-20

Sol

bine drenat

Ph sol

alcalin, neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

1,5 – 2,5 m

Forma de ambalare

ghiveci

Inaltimea plantei la livrare

80-120 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

1,5 m

Udare

Moderata

Utilizare

fundal, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Liliac de vara alb – Buddleja davidii ‘White Profusion’ (>50 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate