Ligustrum japonicum ‘Rotundifolium’ este o varietate impresionantă de ligustrum care aduce eleganță și frumusețe în grădina ta. Cu frunzișul său rotund și dens, acest arbust devine instantaneu punctul focal al oricărei amenajări peisagistice. Descoperă farmecul și calitățile unice ale acestei plante și transformă-ți grădina într-un adevărat colț de rai verde.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Ligustrum japonicum ‘Rotundifolium’ este frunzișul său rotund și dens. Frunzele de dimensiuni medii sunt de culoare verde închis, strălucitoare și au o textură lucioasă, ceea ce conferă un aspect luxuriant arbustului. Frunzișul dens al acestui ligustrum îi conferă un aspect compact și armonios, adăugând un sentiment de plinătate și vitalitate în grădina ta.

Pe lângă frumusețea frunzișului, Ligustrum japonicum ‘Rotundifolium’ se remarcă și prin forma sa elegantă și bine îngrijită. Arbustul are o creștere erectă și compactă, cu o siluetă rotunjită și uniformă. Acest aspect îi conferă un aer sofisticat și ordonat în grădina ta. Ligustrum japonicum ‘Rotundifolium’ poate fi modelat prin tăiere pentru a obține forme decorative, cum ar fi garduri vii sau bușteni topiți, adăugând astfel o notă de stil și eleganță în peisajul tău.

Ligustrum japonicum ‘Rotundifolium’ este o plantă rezistentă și ușor de întreținut. Este adaptabilă la diferite tipuri de sol și condiții de creștere și poate tolera atât expunerea la soare cât și la umbră parțială. De asemenea, este rezistentă la secetă, fiind o alegere excelentă pentru zonele cu climă caldă și uscată. Este o plantă robustă și rezistentă la boli și dăunători, ceea ce o face o opțiune fiabilă pentru grădinarii de toate nivelurile de experiență.

Acest arbust poate fi utilizat în diverse moduri în grădina ta. Poate fi plantat ca plantă solitară, pentru a crea un punct focal impresionant și pentru a adăuga o notă de eleganță în designul grădinii. De asemenea, poate fi integrat în borduri și grupe de plante, adăugând un aspect ordonat și bine definit. Ligustrum japonicum ‘Rotundifolium’ poate fi, de asemenea, folosită în amenajările peisagistice mai mari, în parcuri sau grădini publice, aducând un farmec elegant și o atmosferă plină de rafinament.

Cu Ligustrum japonicum ‘Rotundifolium’, grădina ta va fi învăluită într-o aură de eleganță și frumusețe. Frunzișul rotund și dens și forma sa bine îngrijită vor crea un cadru perfect pentru a te bucura de momente de relaxare și admirație într-un decor natural de excepție.

 

Greutate 0,5 kg
Tip planta

Arbust

Forma de ambalare

ghiveci

Inaltimea la maturitate

0,8 – 1,5 m

Inaltimea plantei la livrare

30-50 cm

Lumina

semi-umbra, soare

Anotimp de interes

iarna, primavara, toamna, vara

Culoarea florilor

alb

Culoarea frunzelor

lucioase, marime medie, verde inchis

Diametrul coroanei

0,6 – 1 m

Distanta de plantare

0,5 m

Perioada de plantare

tot timpul anului

Rezistenta la inghet

-23

Sol

calcaros, lutos, nisipos

Ph sol

acid, alcalin, neutru

Talie

mica

Udare

Moderata

Utilizare

gard viu, peisagistic, solitar

Toxicitate

ingerarea fructelor poate da dureri de stomac, moderata pentru animale

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Ligustrum japonicum ‘Rotundifolium’ (>30 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate