Aspectul atrăgător: Laur portughez – Prunus lusitanica ‘Brenelia’, cunoscută și sub denumirea de laur portughez ‘Brenella’, este o plantă ornamentală cu aspect elegant și atractiv. Se remarcă prin frunzișul său dens, format din frunze lungi, lucioase și de un verde intens, care oferă un aspect luxuriant și vibrant în grădină sau peisaj. Această varietate este caracterizată și de o coroană compactă și bine ramificată, care conferă structură și substanță peisajului.

Cerințele de îngrijire: Laur portughez –  Prunus lusitanica ‘Brenelia’ este o plantă ușor de întreținut, care preferă soluri bine drenate și expunerea la soare parțial sau umbră. Udarea moderată și fertilizarea periodică în perioada de creștere sunt recomandate pentru a menține planta sănătoasă și viguroasă. Tăierea regulată a coroanei poate fi necesară pentru a menține forma și dimensiunea dorite.

Boli și dăunători: Această specie este în general rezistentă la boli și dăunători, dar poate fi afectată de boli fungice în condiții de umiditate excesivă sau de lipsa aerisirii corespunzătoare. Monitorizarea regulată a sănătății plantei și aplicarea tratamentelor preventive pot contribui la menținerea ei într-o stare optimă.

Utilizările în peisagistică: Prunus lusitanica ‘Brenelia’ este o alegere populară pentru formarea de garduri vii, garduri decorative sau garduri de protecție în grădini și peisaje. De asemenea, poate fi utilizată ca plantă solitară sau în grupuri în grădini formale sau informale, în special în combinație cu alte plante cu frunziș decorativ sau flori colorate.

Posibilele asocieri cu alte plante: Se asociază armonios cu plante cu frunziș decorativ în diferite nuanțe de verde sau cu plante cu flori colorate pentru a crea contrast și interes vizual în grădină. Combinația cu plante cu texturi diferite poate adăuga profunzime și varietate peisajului.

Informații esențiale despre Laur portughez – Prunus lusitanica ‘Brenelia’:

 • Anotimp de interes: Toate anotimpurile, datorită frunzișului persistent și aspectului decorativ.
 • Culoarea florilor: Albe, în formă de mici flori îngrămădite.
 • Culoarea frunzelor: Verde intens.
 • Diametrul coroanei: Variabil, în funcție de tăierea și modelarea regulată.
 • Talie: Compactă și bine ramificată.
 • Înălțimea la maturitate: 2-3 metri.
 • Perioada de inflorire: Primăvară – vară.
 • Lumina: Soare parțial până la umbră.
 • Rezistența la îngheț: Bună.
 • Sol: Bine drenat.
 • pH sol: 6.0 – 7.5.
 • Distanța de plantare: 1-1.5 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Toamna sau primăvara.

Laur portughez – Prunus lusitanica ‘Brenelia’ este o alegere excelentă pentru cei care caută o plantă ornamentală versatilă și ușor de întreținut, ce poate adăuga eleganță și structură în grădini și peisaje. Cu aspectul său atrăgător și rezistența sa la diverse condiții de mediu, această plantă poate fi o adiție minunată la orice spațiu verde.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

alb

Perioada de inflorire

iulie, iunie, mai

Culoarea frunzelor

verde intens

Anotimp de interes

tot timpul anului

Diametrul coroanei

variabil

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, umbră

Rezistenta la inghet

-20

Sol

bine drenat

Ph sol

neutru

Inaltimea la maturitate

2-3 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

60 – 80 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

0,5-1 m

Udare

Moderata

Utilizare

fundal, gard viu, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Laur portughez – Prunus lusitanica ‘Brenelia’”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate