Laur englezesc – Prunus laurocerasus ‘Novita’

Aspectul: Laur englezesc – Prunus laurocerasus ‘Novita’, cunoscută și ca laur ‘Novita’, este apreciat pentru frunzișul său dens și lucios, de un verde intens, care oferă un aspect viguros și plin de viață pe tot parcursul anului. Este o plantă cu creștere rapidă, care dezvoltă flori albe, discrete, grupate în inflorescențe atractive în formă de candelabru în primăvară.

Cerințele de îngrijire: Această plantă este relativ ușor de întreținut. Preferă solurile bine drenate și poate fi plantată în zone cu soare plin sau în umbră parțială. Udarea trebuie să fie regulată, dar moderată, evitându-se saturarea solului. Tăierea se face pentru formare sau menținere, de obicei în perioada de repaus vegetativ.

Boli și dăunători: ‘Novita’ este mai rezistentă la boli și dăunători decât alte soiuri de Prunus laurocerasus, dar poate fi afectată de afide, păduchi sau boli fungice, cum ar fi pătarea frunzelor. Tratamentele preventive și intervențiile rapide la apariția simptomelor ajută la menținerea sănătății plantei.

Utilizările în peisagistică: Datorită creșterii rapide și aspectului său dens, Laur englezesc – Prunus laurocerasus ‘Novita’ este excelentă pentru crearea de garduri vii sau ecrane de intimitate. De asemenea, poate fi folosită ca plantă solitară pentru accent în grădini sau în combinații cu alte plante ornamentale pentru a adăuga structură și verdeț pe tot parcursul anului.

Posibilele asocieri cu alte plante: Se combină frumos cu arbuști cu flori colorate sau plante perene, creând contraste vizuale atractive. Asocierea cu rhododendroni, azalee sau hortensii poate oferi un peisaj diversificat, în timp ce plasarea în apropierea plantelor cu frunze variegate sau flori luminoase poate accentua și mai mult frumusețea ambelor tipuri de plante.

Informații esențiale despre Prunus laurocerasus ‘Novita’:

 • Anotimp de interes: Primăvara pentru flori și pe tot parcursul anului pentru frunziș.
 • Culoarea florilor: Alb.
 • Culoarea frunzelor: Verde intens.
 • Diametrul coroanei: 2-3 metri.
 • Talie: Arbust mare.
 • Înălțimea la maturitate: 3-5 metri.
 • Perioada de inflorire: Primăvara.
 • Lumina: Soare plin până la umbră parțială.
 • Rezistența la îngheț: Foarte bună.
 • Sol: Bine drenat, fără preferințe speciale pentru pH.
 • pH sol: Adaptable.
 • Distanta de plantare: 1-2 metri între plante, în funcție de scop (gard viu sau grup).
 • Perioada de plantare: Primăvara sau toamna.

Prunus laurocerasus ‘Novita’ este ideal pentru grădinarii care caută o plantă robustă și atrăgătoare pentru a adăuga verdeață și intimitate spațiilor lor exterioare. Rezistența sa superioară la condițiile de mediu și ușurința de întreținere îl fac o opțiune populară și valoroasă pentru proiectele de peisagistică.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

alb

Perioada de inflorire

mai

Culoarea frunzelor

verde inchis

Anotimp de interes

tot timpul anului

Diametrul coroanei

1,2 – 1,8 m

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, soare

Rezistenta la inghet

-20

Sol

bine drenat

Ph sol

neutru

Inaltimea la maturitate

3 – 4 m

Forma de ambalare

ghiveci C2, ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

25-35 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

0,5-1 m

Udare

Moderata

Utilizare

fundal, gard viu, peisagistic, solitar

1 review for Laur englezesc – Prunus laurocerasus ‘Novita’ (25-35 cm)

 1. Oana Stefan (proprietar verificat)

  Comanda a ajuns rapid si foarte bine ambalata. Am fost sunată anterior pt a confirma nr de bucati, iar cu ocazia asta am fost intrebata la ce distanta plănuim sa le plantăm. Am primit raspunsuri amabile. M-am simtit tratata cu interes si grija. Cu siguranta am sa comand din nou si am sa recomand si altora cand ocazia apare. Super experienta de cumparare! Felicitari!

Add a review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate