Lagerstroemia ‘Zuni’

Aspectul său atrăgător: Lagerstroemia ‘Zuni’ este o specie de crețușcă cunoscută pentru înflorirea sa spectaculoasă și aspectul său elegant. În timpul verii, este acoperită cu o profuzie de flori în nuanțe vibrante de roz sau roșu, care adaugă un element de farmec și bucurie în orice grădină sau peisaj. Frunzișul său verde închis oferă un cadru plăcut și un contrast frumos cu florile sale colorate.

Cerințele de îngrijire: Lagerstroemia ‘Zuni’ preferă un sol bine drenat și bogat în substanțe nutritive, cu expunere la soare direct sau parțial. Udarea regulată în timpul perioadelor uscate și fertilizarea moderată în timpul sezonului de creștere îi asigură o dezvoltare sănătoasă și o înflorire abundentă. Tăierea anuală a ramurilor moarte sau a celor afectate de boli contribuie la menținerea formei și sănătății plantei.

Boli și dăunători: Lagerstroemia ‘Zuni’ este în general rezistentă la boli și dăunători, însă poate fi afectată de afide sau de boli fungice în condiții de umiditate excesivă. Monitorizarea regulată și aplicarea tratamentelor preventive, cum ar fi insecticidele sau fungicidele naturale, ajută la menținerea sănătății plantei.

Utilizările în peisagistică: Datorită înfloririi sale abundente și a aspectului său ornamental, Lagerstroemia ‘Zuni’ este adesea folosită ca punct focal în grădini, alei sau spații verzi urbane. De asemenea, poate fi plantată în grupuri pentru a forma garduri vii colorate sau pentru a adăuga un accent decorativ în orice peisaj.

Posibilele asocieri cu alte plante: Lagerstroemia ‘Zuni’ se asociază frumos cu alte plante cu flori și frunziș decorativ, cum ar fi lavanda, hibiscusul sau salviei. Combinându-le, se poate crea un peisaj diversificat și atrăgător, bogat în culori și texturi.

Informații esențiale despre Lagerstroemia ‘Zuni’:

 • Anotimp de interes: Vară.
 • Culoarea florilor: Mov-lila.
 • Culoarea frunzelor: Verde închis.
 • Diametrul coroanei: Variabil, în funcție de tăiere și condițiile de creștere.
 • Talie: Arbust sau copac mic.
 • Înălțimea la maturitate: 2-4 metri.
 • Perioada de inflorire: Vară.
 • Lumina: Plin soare sau parțială.
 • Rezistența la îngheț: Moderată.
 • Sol: Bine drenat, bogat în substanțe nutritive.
 • pH sol: 5.5 – 6.5.
 • Distanta de plantare: Aproximativ 2-3 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Primăvara sau toamna.

Lagerstroemia ‘Zuni’ este o alegere excelentă pentru cei care caută o plantă cu o înflorire bogată și un aspect atrăgător în grădini sau peisaje. Cu îngrijire adecvată, aceasta poate deveni un element central fermecător și plin de viață în orice spațiu în aer liber.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

lila, mov

Perioada de inflorire

august, iulie

Culoarea frunzelor

verde inchis

Anotimp de interes

vara

Diametrul coroanei

variabil

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, soare

Rezistenta la inghet

-12

Sol

bine drenat, fertil

Ph sol

neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

3 – 4 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

30-50 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

1,5 m

Udare

Moderata

Utilizare

peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Liliac indian ‘Zuni’ (Lagerstroemia)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate