Ilex aquifolium ‘Gold Flash’ este o plantă magnifică care aduce strălucire și eleganță în grădina ta. Cunoscută și sub numele de Stejar de iarnă cu frunze aurii, această specie de iederă se remarcă prin frunzișul său atrăgător, cu nuanțe de aur și verde. Descoperă frumusețea și farmecul acestei plante unice și transformă-ți grădina într-un loc spectaculos.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Ilex aquifolium ‘Gold Flash’ este frunzișul său strălucitor. Frunzele sale persistente au o culoare aurie captivantă, care atrage imediat privirile. Această nuanță de aur adaugă un element distinctiv și elegant în orice peisaj, conferind un aspect strălucitor și sofisticat grădinii tale.

Pe lângă aspectul său atractiv, Ilex aquifolium ‘Gold Flash’ este o plantă rezistentă și ușor de întreținut. Aceasta poate tolera o varietate de condiții de sol și poate rezista la temperaturi scăzute. Fiind o specie de iederă, se adaptează bine și poate fi modelată în diferite forme, inclusiv garduri vii și borduri, pentru a adăuga un aspect elegant și rafinat în grădină.

Ilex aquifolium ‘Gold Flash’ poate fi utilizată în diverse moduri în amenajarea grădinii tale. Poate fi plantată ca plantă solitară, pentru a crea un punct focal atrăgător, sau poate fi integrată în combinații de plante, pentru a adăuga strălucire și contrast în grădină. De asemenea, poate fi crescută în ghivece, fiind potrivită pentru terase și balcone, aducând un strop de aur și eleganță în aceste spații.

Această specie de  poate fi, de asemenea, utilizată în aranjamente florale și buchete, adăugând un element surprinzător și luxuriant. Frunzele sale aurii și lucioase se potrivesc perfect cu diferite tipuri de flori, creând compoziții deosebite și captivante.

Ilex aquifolium ‘Gold Flash’ este o alegere excelentă pentru cei care doresc să aducă strălucire și eleganță în grădina lor. Frunzișul său aurii și strălucitor adaugă un farmec aparte, transformând orice amenajare peisagistică într-un colț de paradis. Alege această plantă magnifică pentru a conferi un aspect deosebit și rafinat grădinii tale și bucură-te de frumusețea sa strălucitoare în fiecare sezon.

 

Greutate 0,5 kg
Tip planta

Arbust

Ambalare

Ghiveci

Inaltimea la maturitate

4 – 7 m

Inaltimea plantei la livrare

30-40 cm

Lumina

semi-umbra, soare

Anotimp de interes

iarna, primavara, toamna, vara

Culoarea florilor

alb, alb-crem

Culoarea frunzelor

verzi cu margini aurii

Diametrul coroanei

2 – 3 m

Distanta de plantare

1,5 m

Perioada de inflorire

mai

Perioada de plantare

tot timpul anului

Rezistenta la inghet

-23

Sol

calcaros, fertil, lutos, nisipos

Ph sol

acid, alcalin, neutru

Talie

medie, mica

Udare

Moderata

Utilizare

peisagistic, solitar

Toxicitate

ingerarea fructelor poate da dureri de stomac, moderata pentru animale