Ilex aquifolium ‘Argentea Marginata’, cunoscută și sub denumirea de Stejar de Iarnă ‘Argentea Marginata’, este o plantă ornamentală magnifică care aduce un strop de eleganță și rafinament în grădina ta. Cu frunzișul său distinctiv și coloritul său atrăgător, această specie de stejar de iarnă este o alegere excelentă pentru cei care doresc să aducă o notă de splendoare în peisajul lor.

Unul dintre cele mai impresionante aspecte ale Ilex aquifolium ‘Argentea Marginata’ este frunzișul său unic. Frunzele de un verde întunecat sunt conturate de o margine argintie sau crem, care oferă plantei un aspect elegant și sofisticat. Această combinație de culori adaugă profunzime și contrast vizual în grădina ta, transformând-o într-un adevărat colț de paradis.

În plus, Ilex aquifolium ‘Argentea Marginata’ este o specie de plante perene, ceea ce înseamnă că vei avea parte de frumusețea sa pe tot parcursul anului. În timpul iernii, stejarul de iarnă se deosebește prin fructele sale roșii strălucitoare, care conferă o notă de culoare și vitalitate în peisajul înzăpezit. Aceste fructe sunt, de asemenea, o sursă de hrană pentru păsări, ceea ce poate aduce un plus de viață și animație în grădina ta.

Îngrijirea Ilex aquifolium ‘Argentea Marginata’ este relativ ușoară, ceea ce o face potrivită pentru grădinarii de toate nivelurile de experiență. Această specie preferă o expunere parțială la soare sau umbră și un sol bine drenat. Este important să o menții udată în mod regulat, mai ales în perioadele de secetă, pentru a-i asigura o creștere sănătoasă.

Datorită aspectului său elegant și atrăgător, Ilex aquifolium ‘Argentea Marginata’ poate fi integrată în diverse aspecte ale grădinii tale. Poate fi folosită pentru a crea garduri vii, borduri sau chiar ca plantă solitară în grădină. De asemenea, poate fi modelată prin tăiere, oferindu-ți posibilitatea de a-i conferi forma dorită și de a o integra în designul grădinii tale într-un mod personalizat.

Indiferent dacă este utilizată ca element central în peisaj sau ca o notă de eleganță într-un colț al grădinii, Ilex aquifolium ‘Argentea Marginata’ va aduce o frumusețe remarcabilă și un farmec aparte în jurul tău. Cu frunzișul său atrăgător și culorile sale distincte, această specie de stejar de iarnă este cu siguranță o alegere excelentă pentru oricine dorește să-și transforme grădina într-un spațiu plin de rafinament și eleganță.

 

Greutate 0,5 kg
Tip planta

Arbust

Ambalare

Ghiveci

Inaltimea la maturitate

4 – 7 m

Lumina

semi-umbra, soare

Anotimp de interes

iarna, primavara, toamna, vara

Culoarea florilor

alb

Culoarea frunzelor

verde cu margini argintii

Diametrul coroanei

2 – 3 m

Distanta de plantare

1,5 m

Perioada de inflorire

iulie, iunie

Perioada de plantare

tot timpul anului

Rezistenta la inghet

-23

Sol

calcaros, fertil, lutos, nisipos

Ph sol

acid, alcalin, neutru

Talie

mica

Udare

Moderata

Utilizare

peisagistic, solitar

Toxicitate

ingerarea fructelor poate da dureri de stomac, moderata pentru animale

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Ilex aquifolium ‘Argentea Marginata’”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate