Ilex altaclerensis ‘Golden King’ este o varietate încântătoare de Ilex, care adaugă un strop de culoare și structură grădinilor și peisajelor. Deși numele său sugerează altceva, ‘Golden King’ este de fapt o plantă feminină, cunoscută pentru fructele sale roșii decorative și pentru frunzișul său variegat, atrăgător pe tot parcursul anului.

Aspectul atrăgător: ‘Golden King’ se remarcă prin frunzele sale late, lucioase, de un verde intens, marginite elegant de un galben auriu. Această combinație de culori adaugă lumină și vitalitate oricărui spațiu verde. Pe lângă frunzișul său variegat, planta produce fructe roșii strălucitoare în toamnă și iarnă, care sunt deosebit de atractive pentru păsări și adaugă un contrast de culoare binevenit în peisajele de iarnă.

Cerințele de îngrijire: Ilex ‘Golden King’ este o plantă relativ ușor de îngrijit, care preferă locații cu soare plin sau semiumbră. Este adaptabilă la o varietate de tipuri de sol, dar preferă solurile bine drenate, fertile, cu un pH neutru sau ușor acid. Deși este tolerantă la secetă odată stabilită, o udare regulată în perioadele uscate va ajuta la menținerea sănătății și a vigorii plantei.

Boli și dăunători: ‘Golden King’ este rezistentă la majoritatea bolilor și dăunătorilor care afectează crenguțele. Cu toate acestea, ar putea fi susceptibilă la atacuri de afide și anumite boli fungice. Monitorizarea regulată și intervențiile preventive pot ajuta la menținerea sănătății plantei.

Utilizările în peisagistică: Datorită aspectului său decorativ și rezistenței sale, ‘Golden King’ este ideală pentru a fi folosită ca plantă solitară, în grupuri pentru a crea efecte vizuale dramatice, sau ca parte a gardurilor vii și a bordurilor mixte. De asemenea, poate fi incorporată în grădini tematice, precum cele cu accent pe culori sau în peisaje de iarnă.

Asocierile cu alte plante: Se asociază bine cu o varietate de arbuști și plante perene care oferă contrast de textură și culoare, cum ar fi coniferele pitice, Rhododendron, și plantele perene cu frunze argintii sau florile colorate.

Informații esențiale despre Ilex altaclerensis ‘Golden King’:

 • Anotimp de interes: Toate anotimpurile, cu accent pe toamnă și iarnă pentru fructe.
 • Culoarea florilor: Albe (deși florile sunt mai puțin evidente, accentul fiind pe frunziș și fructe).
 • Culoarea frunzelor: Verde închis cu margini galben-aurii.
 • Diametrul coroanei: 2-3 metri.
 • Talie: Medie.
 • Înălțimea la maturitate: 3-4 metri.
 • Perioada de înflorire: Primăvară.
 • Lumina: Soare plin până la semiumbră.
 • Rezistența la îngheț: Foarte bună.
 • Sol: Bine drenat, fertil, neutru până la ușor acid.
 • pH sol: 5.5 – 7.5.
 • Distanța de plantare: 1.5-2.5 metri între plante, în funcție de scopul în peisagistică.
 • Perioada de plantare: Primăvara sau toamna, când temperaturile sunt moderate.

Ilex altaclerensis ‘Golden King’ este o alegere excelentă pentru oricine caută să adauge structură, culoare și interes pe tot parcursul anului în grădina sau peisajul său, fiind totodată o plantă care necesită un efort minim de îngrijire odată stabilită.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

alb

Perioada de inflorire

mai

Culoarea frunzelor

verzi cu margini aurii

Anotimp de interes

tot timpul anului

Diametrul coroanei

2 – 3 m

Talie

mare

Lumina

semi-umbra, soare

Rezistenta la inghet

-25

Sol

bine drenat, fertil, usor acid

Ph sol

neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

3 – 4 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

30-50 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

3 m

Udare

Moderata

Utilizare

fundal, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Ilex altaclerensis ‘Golden King’ (30 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate