Hortensia ‘Sunday Fraise’  – Hydrangea paniculata este o varietate spectaculoasă de hortensie, care se distinge prin florile sale uimitoare și creșterea compactă, fiind o adiție minunată pentru orice grădină sau peisaj. Această plantă aduce un plus de culoare și textură, fiind ideală atât pentru grădinile mici, cât și pentru cele ample, în diverse aranjamente peisagistice.

Aspectul atrăgător: ‘Sunday Fraise’ impresionează prin inflorescențele sale conice, care își schimbă culoarea pe parcursul sezonului de înflorire, de la un alb cremos la roz și în final la un roșu intens. Această tranziție de culoare creează un efect vizual dinamic în grădină, atrăgând privirile și adăugând o notă de eleganță și sofisticare.

Cerințele de îngrijire: Hydrangea ‘Sunday Fraise’ este relativ ușor de îngrijit, preferând locurile însorite până la semiumbră, cu sol bine drenat și bogat în materie organică. Udarea regulată este importantă pentru a menține solul constant umed, dar nu îmbibat. Un îngrășământ echilibrat aplicat în primăvară va ajuta la stimularea creșterii și înfloririi.

Boli și dăunători: Rezistentă la majoritatea bolilor și dăunătorilor comuni care afectează hortensiile, ‘Sunday Fraise’ poate fi totuși vulnerabilă la atacuri de afide și boli fungice dacă nu este îngrijită corespunzător. Este recomandată o monitorizare atentă și intervenția promptă la primele semne ale unei probleme.

Utilizările în peisagistică: Datorită dimensiunii sale compacte și inflorescențelor spectaculoase, ‘Sunday Fraise’ este perfectă pentru utilizare ca plantă solitară, în grupuri sau ca parte a unei borduri mixte. Poate fi, de asemenea, o alegere excelentă pentru containere și vase mari, aducând culoare și textură pe terase sau balcoane.

Asocierile cu alte plante: Se combină frumos cu alte plante perene și arbuști care preferă condiții similare de sol și lumină, cum ar fi lavanda, salvia și grămințele ornamentale, creând astfel aranjamente peisagistice echilibrate și atractive.

Informații esențiale despre Hortensia ‘Sunday Fraise’  Hydrangea paniculata:

 • Anotimp de interes: Vară până în toamnă, datorită evoluției culorilor florilor.
 • Culoarea florilor: De la alb cremos la roz și roșu intens.
 • Culoarea frunzelor: Verde închis.
 • Diametrul coroanei: 1-1.2 metri.
 • Talie: Compactă.
 • Înălțimea la maturitate: 1-1.5 metri.
 • Perioada de înflorire: Iulie până în septembrie.
 • Lumina: Soare plin până la semiumbră.
 • Rezistența la îngheț: Bună.
 • Sol: Bine drenat, bogat în materie organică.
 • pH sol: Neutru până la ușor acid.
 • Distanța de plantare: 1 metru între plante, pentru a permite dezvoltarea completă.
 • Perioada de plantare: Primăvara sau toamna, evitând perioadele cu îngheț extrem.

Hydrangea paniculata ‘Sunday Fraise’ este o alegere inspirată pentru oricine caută o plantă cu impact vizual mare și îngrijire ușoară, fiind perfectă pentru a adăuga un strop de culoare și eleganță oricărui spațiu verde.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

alb-crem, rosu, roz

Perioada de inflorire

iulie, septembrie

Culoarea frunzelor

verde inchis

Anotimp de interes

toamna, vara

Diametrul coroanei

1 – 1,5 m

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, soare

Rezistenta la inghet

-20

Sol

bine drenat, fertil

Ph sol

neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

0,8 – 1,5 m

Forma de ambalare

ghiveci P15

Inaltimea plantei la livrare

20-25 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

1,5 m

Udare

Moderata

Utilizare

fundal, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Hortensia ‘Sunday Fraise’ – Hydrangea paniculata (25-30 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate