Euonymus japonicus Green Spire

Euonymus japonicus Green Spire este un arbust veșnic verde, apreciat pentru frunzișul său dens și verticalitatea sa elegantă. Este o plantă versatilă și atrăgătoare, ideală pentru diverse utilizări în peisagistică, datorită aspectului său compact și a ușurinței de întreținere.

Aspect Atractiv

Euonymus japonicus Green Spire este un arbust cu frunze lucioase, de culoare verde intens, care rămân pe plantă pe tot parcursul anului. Frunzișul dens și coloanat face ca acest arbust să fie ideal pentru utilizarea ca gard viu, plantă de structură sau element de accent în grădină. Florile sale sunt mici, verzi-gălbui și apar în primăvară, dar nu sunt foarte vizibile sau decorative. Fructele mici, de culoare roz sau portocalii, apar ocazional, adăugând un interes vizual suplimentar.

Cerințe de Îngrijire

Euonymus japonicus Green Spire este o plantă ușor de întreținut, ceea ce o face populară printre grădinari. Preferă solurile bine drenate și poate tolera o gamă largă de condiții de sol, de la ușor acid până la alcalin. Această plantă se dezvoltă bine atât în plin soare, cât și în semiumbră, deși în condiții de umbră densă frunzișul poate deveni mai rar. Este tolerantă la secetă și poate rezista la vânt și la condiții maritime. Tăierile regulate sunt necesare pentru a menține forma compactă și pentru a stimula o creștere sănătoasă.

Boli și Dăunători

Euonymus japonicus Green Spire este destul de rezistent la boli și dăunători, dar poate fi afectat de unele probleme comune. Printre acestea se numără afidele, acarienii, mucegaiul praf și petele negre. Monitorizarea regulată și tratamentele preventive, cum ar fi folosirea fungicidelor și insecticidelor adecvate, pot ajuta la menținerea sănătății plantei. De asemenea, asigurarea unei bune circulații a aerului și evitarea udării excesive ajută la prevenirea bolilor fungice.

Utilizări în Peisagistică

Datorită formei sale coloanate și a frunzișului dens, Euonymus japonicus Green Spire este ideal pentru utilizarea ca gard viu, borduri sau plante de accent. Este excelent pentru a crea structuri formale în grădini și poate fi utilizat pentru a delimita spații sau a adăuga înălțime și structură aranjamentelor de grădină. De asemenea, poate fi plantat în containere mari pentru a adăuga un element vertical pe terase sau balcoane.

Asocieri cu Alte Plante

Euonymus japonicus Green Spire se combină bine cu o varietate de plante perene și arbuști. Poate fi plantat alături de lavanda, heuchera, hosta sau bujori pentru a crea straturi variate de texturi și culori. De asemenea, se potrivește bine cu conifere pitice și alte plante veșnic verzi, cum ar fi Buxus (cimișir) și Thuja (tuia).

Informații Specifice Plantei

 • Anotimp de interes: Tot anul, datorită frunzișului veșnic verde
 • Culoarea florilor: Verzi-gălbui (nu foarte decorative)
 • Culoarea frunzelor: Verde intens, lucios
 • Diametrul coroanei: Aproximativ 0.3-0.5 metri
 • Talie: Arbust coloanat
 • Înălțimea la maturitate: 1.2-1.8 metri
 • Perioada de înflorire: Primăvara
 • Lumina: Plin soare până la semiumbră
 • Rezistența la îngheț: Bună, până la -15°C
 • Sol: Bine drenat, poate tolera soluri variate
 • pH sol: Ușor acid până la alcalin
 • Distanța de plantare: 0.3-0.5 metri între plante
 • Perioada de plantare: Primăvara sau toamna

Concluzie

Euonymus japonicus Green Spire este o alegere excelentă pentru grădinarii care doresc o plantă veșnic verde, cu întreținere redusă, care să adauge structură și eleganță grădinii lor. Cu frunzișul său dens și forma coloanată, acest arbust este ideal pentru garduri vii, borduri și accente verticale în grădină. Este ușor de întreținut, tolerant la diverse condiții de sol și lumină, și rezistent la secetă, ceea ce îl face o plantă versatilă și atractivă pentru orice peisaj.

Greutate 0,5 kg
Tip material săditor

arbust ornamental

Culoarea florilor

Verzi-gălbui

Perioada de inflorire

primavara

Culoarea frunzelor

verde

Anotimp de interes

tot timpul anului

Diametrul coroanei

0,3-0,7 m

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, soare

Rezistenta la inghet

– 15

Sol

bine drenat, fertil

Ph sol

acid

Inaltimea la maturitate

1,2 – 1,8 m

Forma de ambalare

ghiveci

Inaltimea plantei la livrare

20-25 cm, 60 – 80 cm

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

0,5-1 m

Udare

Moderata

Utilizare

aliniamente, fundal, gard viu, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Euonymus japonicus Green Spire (20-60 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate