Callicarpa bodinieri, cunoscută și sub denumirea populară de Arbustul perlelor, este o plantă uimitoare care aduce o notă de splendoare purpurie în grădina ta. Cu fructele sale strălucitoare în nuanțe intense de purpuriu și frunzișul său elegant, acest arbust devine instantaneu punctul focal al oricărei amenajări peisagistice. Descoperă frumusețea și farmecul acestei plante unice și transformă-ți grădina într-un colț spectaculos de culoare.

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale Callicarpa bodinieri sunt fructele sale atrăgătoare și strălucitoare. Acestea apar în timpul toamnei și persistă pe ramuri până în sezonul rece. Culoarea lor purpurie intensă adaugă o notă de farmec și mister grădinii tale. Fructele sunt dispuse în ciorchini compacte și dau impresia de mici perle purpurii care strălucesc în soare.

Pe lângă fructele sale atrăgătoare, frunzișul lui Callicarpa bodinieri este, de asemenea, un punct de atracție. Frunzele sale verzi lucioase au o formă ovală și sunt dispuse în mod opus pe ramuri, creând un aspect elegant și rafinat. În timpul toamnei, frunzișul se colorează în nuanțe de galben și portocaliu, oferind un spectacol vizual impresionant.

Callicarpa bodinieri este o plantă rezistentă și ușor de întreținut, fiind potrivită pentru grădinarii de toate nivelurile de experiență. Este adaptabilă la diverse condiții de sol și poate tolera atât lumina soarelui directă, cât și umbra parțială. Este o alegere excelentă pentru a aduce culoare și vitalitate în grădini, dar poate fi utilizată și în borduri sau grupe de plante, pentru a adăuga un element distinctiv și captivant.

Acest arbust poate fi, de asemenea, utilizat în aranjamente florale, adăugând un strop de culoare și textură în compozițiile tale. Fructele strălucitoare de Callicarpa bodinieri se potrivesc perfect cu alte flori și frunziș în buchete și aranjamente, conferindu-le un aspect exotic și interesant.

Callicarpa bodinieri este, fără îndoială, o alegere magnifică pentru cei care doresc să aducă splendoare purpurie în grădina lor. Fructele sale strălucitoare și frunzișul elegant adaugă o notă de farmec și vitalitate, transformând orice peisaj într-un colț spectaculos de culoare. Alege acest arbust extraordinar pentru a aduce un strop de magie și frumusețe în grădina ta și bucură-te de splendoarea sa purpurie în fiecare sezon.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 0,5 kg
Tip planta

Arbust

Ambalare

Ghiveci

Inaltimea la maturitate

1,2 – 1,8 m

Inaltimea plantei la livrare

30-50 cm

Lumina

semi-umbra, soare

Anotimp de interes

primavara, toamna, vara

Culoarea florilor

lila

Culoarea frunzelor

verde deschis

Diametrul coroanei

1 – 1,5 m

Distanta de plantare

1,5 m

Perioada de inflorire

iunie, mai

Perioada de plantare

tot timpul anului

Rezistenta la inghet

-25

Sol

calcaros, fertil, lutos, nisipos

Ph sol

acid, alcalin, neutru

Talie

mica

Udare

Moderata

Utilizare

gard viu, peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Arbustul perlelor – Callicarpa bodinieri (30-40 cm)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate