Magnolia ‘Spectrum’ este o varietate uluitoare de magnolie care aduce o explozie vibrantă de culori în grădina ta. Cu flori spectaculoase și un parfum îmbătător, acest copac devine imediat punctul focal al oricărei amenajări peisagistice. Descoperă frumusețea și eleganța acestei plante și transformă-ți grădina într-un adevărat paradis floral.

Magnolia ‘Spectrum’ se remarcă prin inflorescențele sale magnifice și variate ca nuanțe. Florile apar înainte de frunziș și înfloresc într-o gamă largă de culori, incluzând roz, purpuriu și alb. Petalele mari și ondulate adaugă un impact vizual uimitor în grădină și emană un parfum dulce și îmbietor. Inflorescențele abundente transformă copacul într-o adevărată operă de artă înfloritoare.

Pentru a planta Magnolia ‘Spectrum’, alegeți un loc bine luminat, cu expunere la soare sau semiumbră. Solul trebuie să fie bine drenat și bogat în substanțe nutritive. În timpul plantării, săpați o groapă suficient de adâncă și spațioasă pentru sistemul radicular al plantei și adăugați compost sau humus pentru a îmbunătăți calitatea solului.

Un aspect important de menționat despre Magnolia ‘Spectrum’ este rezistența sa la îngheț. Această varietate de magnolie este destul de robustă și poate rezista la temperaturi scăzute. Este adaptabilă în zonele de climă moderată și poate face față îngheturilor ușoare. Cu toate acestea, în zonele cu ierni foarte reci, este recomandat să se ofere protecție suplimentară în timpul iernii, mai ales pentru tânărul copac.

La maturitate, Magnolia ‘Spectrum’ poate atinge înălțimea de aproximativ 6-8 metri și o lățime de 4-5 metri. Coroana sa largă și densă creează un aspect impresionant în grădină, oferind un adăpost plăcut și o ambianță intimă. Este important să aveți în vedere aceste dimensiuni atunci când plantați, pentru a oferi suficient spațiu pentru creșterea și răspândirea sa.

Perioada de înflorire a lui Magnolia ‘Spectrum’ este primăvara, de obicei în aprilie-mai, în funcție de climat. Inflorescențele sale magnifice apar înainte de frunzișul său și pot dura câteva săptămâni, aducând un spectacol continuu de flori colorate în grădină.

Magnolia ‘Spectrum’ este relativ ușor de întreținut. Asigurați-vă că plantați-o într-un sol bine drenat și că mențineți un nivel constant de umiditate. Udarea regulată este necesară în perioadele secetoase, iar aplicarea unui strat de mulci în jurul bazei plantei va ajuta la menținerea umidității solului și la protejarea rădăcinilor.

Cu Magnolia ‘Spectrum’, grădina ta va străluci într-o explozie de culori și eleganță. Bucură-te de frumusețea sa uluitoare și savurează fiecare moment al înfloririi sale spectaculoase.

 

 

 

Greutate 0,5 kg
Tip planta

Arbore

Forma de ambalare

ghiveci C5

Inaltimea la maturitate

9 – 12 m

Inaltimea plantei la livrare

120-150 cm

Lumina

semi-umbra, soare

Anotimp de interes

primavara

Culoarea florilor

alb, mov, purpuriu, roz

Culoarea frunzelor

verde

Diametrul coroanei

6 – 7 m

Distanta de plantare

5 m

Perioada de plantare

tot timpul anului

Rezistenta la inghet

-25

Sol

calcaros, lutos, nisipos

Ph sol

acid, neutru

Talie

medie

Udare

Moderata

Utilizare

peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Magnolia ‘Spectrum’”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate