Magnolia ‘Heaven Scent’

Aspectul: Magnolia ‘Heaven Scent’ este o specie de magnolie cunoscută pentru frumusețea sa spectaculoasă și pentru parfumul său divin. În timpul primăverii, este acoperită cu flori mari și parfumate, cu petale de culoare roz deschis spre alb, care emană un miros dulce și îmbătător. Frunzișul său verde strălucitor oferă un cadru elegant pentru aceste flori uimitoare, creând un spectacol vizual și olfactiv impresionant în orice grădină sau peisaj.

Cerințele de îngrijire: Magnolia ‘Heaven Scent’ preferă un sol bine drenat și bogat în substanțe nutritive, cu expunere la soare direct sau parțial. Udarea regulată în timpul perioadelor uscate și aplicarea unui strat de mulci în jurul rădăcinilor ajută la menținerea nivelului optim de umiditate și la protejarea lor împotriva fluctuațiilor de temperatură. Tăierea anuală a ramurilor moarte sau afectate de boli contribuie la menținerea formei și sănătății plantei.

Boli și dăunători: Magnolia ‘Heaven Scent’ este în general rezistentă la boli și dăunători, însă poate fi afectată de boli fungice sau de atacuri de insecte, cum ar fi afidele sau gândacii de frunze. Monitorizarea regulată și aplicarea tratamentelor preventive, cum ar fi fungicidele sau insecticidele naturale, ajută la prevenirea și gestionarea acestor probleme.

Utilizările în peisagistică: Datorită înfloririi sale spectaculoase și a parfumului său îmbătător, Magnolia ‘Heaven Scent’ este adesea folosită ca element central în grădini, parcuri sau alei. De asemenea, poate fi plantată în grupuri sau solitară pentru a crea accenturi de culoare și parfum în orice peisaj.

Posibilele asocieri cu alte plante: Magnolia ‘Heaven Scent’ se asociază frumos cu alte plante cu flori și frunziș decorativ, cum ar fi azaleele, rododendronii sau liliacul. Combinându-le, se poate crea un peisaj variat și atrăgător, plin de culoare și texturi interesante.

Informații esențiale despre Magnolia ‘Heaven Scent’:

 • Anotimp de interes: Primăvară.
 • Culoarea florilor: Roz deschis spre alb.
 • Culoarea frunzelor: Verde strălucitor.
 • Diametrul coroanei: Variabil, în funcție de tăiere și condițiile de creștere.
 • Talie: Copac mic sau arbust.
 • Înălțimea la maturitate: 3-5 metri.
 • Perioada de inflorire: Primăvara.
 • Lumina: Plin soare sau parțială.
 • Rezistența la îngheț: Moderată.
 • Sol: Bine drenat, bogat în substanțe nutritive.
 • pH sol: 5.5 – 6.5.
 • Distanta de plantare: Aproximativ 2-3 metri între plante.
 • Perioada de plantare: Toamna sau primăvara.

Magnolia ‘Heaven Scent’ este o alegere perfectă pentru cei care caută o plantă cu o înflorire magnifică și un parfum îmbătător în grădini sau peisaje. Cu îngrijire adecvată, aceasta poate deveni un punct focal fermecător și aromat în orice spațiu în aer liber.

Datorita dimeniunilor mari (peste 2,5 m) arborelui cumparat nu i se poate asigura transportul si trebuie ridicat de la noi din pepiniera.

*Atenție! Imaginile sunt strict ilustrative.

Vă informăm că imaginile prezentate pe site-ul nostru sunt utilizate cu scop ilustrativ. În realitate, aspectul plantelor poate varia în funcție de sezon, condițiile de creștere, și particularitățile specifice fiecărei plante. Încercăm să ne asigurăm că fotografiile noastre reflectă cât mai fidel posibil produsele pe care le comercializăm, dar nu putem garanta că fiecare plantă livrată va arăta exact ca în imagini. Vă mulțumim pentru înțelegere și suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări legate de produsele noastre.

Greutate 15 kg
Tip material săditor

arbore ornamental

Culoarea florilor

mov, roz

Perioada de inflorire

aprilie, martie

Culoarea frunzelor

verde

Anotimp de interes

primavara

Diametrul coroanei

3-5 m

Talie

medie

Lumina

semi-umbra, soare

Rezistenta la inghet

-23

Sol

bine drenat, fertil

Ph sol

neutru, usor acid

Inaltimea la maturitate

4 – 7 m

Forma de ambalare

ghiveci C40

Inaltimea plantei la livrare

2,5 – 3 m

Perioada de plantare

tot timpul anului

Distanta de plantare

3 m

Udare

Moderata

Utilizare

peisagistic, solitar

Recenzii

Nu există recenzii încă.

Fii primul care scrie o recenzie pentru “Magnolia ‘Heaven Scent’ (2,5 – 3 m)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate